post

A-2 liga startala pobjedom Žkk Medveščaka II.

Gradski “derbi” u subotu u Trnskom započeo je jako dobrim otvaranjem utakmice, od strane naših košarkašica, što pokazuje i rezultat na kraju prve četvrtine –  23:6. Možda je u tom trenutku i došlo do opuštanja naše ekipe, ali ipak nisu dozvolile da im pobjegne pobjeda. Rezultat na kraju utakmice bio je 52:61, a po četvrtinama ( 6:23, 21:15, 16:10, 9:13).

Jako dobra utakmica naših seniorki koje imaju manju minutažu u A1, to su Franić (18 koš.), Arežina (11 koš.) i Macan (9 koš.). Trener Željko kaže nam da je jako zadovoljan utakmicom, ali i pomalo iznenađen jako dobrom reakcijom svoje ekipe, s obzirom da se naš sastav, tu večer prvi puta skupio,  te nisu imale niti jedan zajednički trening. Gabrijela Kolovrat (kadetkinja) pokazala je da je itekako dorasla jačim utakmicama i višoj ligi te je ubacila 8 koševa. Trener je rekao da ne bi posebno nikoga isticao, jer su sve dale svoj maksimum i bilo je lijepo vidjeti da su cure mogle igrati opušteno i bez ikakvog pritiska, pogotovo rezultatski. Napominjem opet, svrha ove A2 lige je prvenstveno razvoj mlađih igračica kroz dobre treninge i utakmice, te omogućavanje veće minutaže i igre seniorkama koje manje participiraju u A1 ligi. Ovdje rezultat znači nešto što ćemo tek vidjeti u narednim sezonama, kada te kadetkinje i juniorke postanu nositeljice seniorske igre!

Zato, polako ali sigurno naše cure nastavljaju A-2 ligu. U nedjelju, 23.10.2016., u našem paviljonu “25” dočekujemo Koprivnicu u 16 sati.

ČESTITAMO I SRETNO DALJE!