Kvarner – Medveščak: treći put

 

1450258094

Prošlosezonski, ali i ovosezonski rivali sastaju se ponovno u srijedu u sklopu odigravanja Međunarodne Superlige. Ekipe se poznaju jako dobro i opet će to biti jedna zanimljiva i rezultatski napeta utakmica. Kad bi usporedili stanje to bi ovako izgledalo:

Kvarner, u zadnje vrijeme dosta poljuljan, zbog događanja oko samog kluba. Igračice Kvarnera su nastavile trenirati i dobro igraju kao da se ništa nije dogodilo. Dostojan konkurent, uzevši u obzir da je konkurencija poželjna za napredak. Povratak na teren, nakon ozljede Dine Šesnić, dodatan je vjetar u leđa ekipi. S obzirom na ulog – F4 Regionalne Lige, koji bi mogao biti kotačić promjena za riječku žensku košarku, u smislu ulaganja u taj sport, vjerujem da će igračice ipak biti motivirane za pobjedu. Ne smijemo zaboraviti da je košarka ekipni sport, i da svatko voli pobjeđivati…E taj igrački i timski duh uvijek prevlada sve prepreke i nezadovoljstva, zato vjerujem da će i ovaj put riječke košarkašice biti na visini zadatka. Iskreno govoreći, igraju protiv Prvaka Hrvatske i Prvaka Kupa Ružice Meglaj Rimac i jedinog konkurenta za naslove i ove sezone! Veću motivaciju ne trebaju imati…

Gdje vidim našu prednost? Zadnje dvije utakmice s Kvarnerom napunile su nas samopouzdanjem. Dobiti obe utakmice visokom razlikom nije slučajnost… Ekipa je u dobrom tonusu, dolaskom Ane Čačić dobili smo sigurnost na poziciji razigravača, a Nina igra u životnoj formi. Marija Radoš na zadnjoj je utakmici pokazala kako može biti učinkovita na svim poljima. Kapetanica ekipe ima uvijek mirnu ruku kada najviše trebamo pa vjerujemo da će i u slučaju dobre obrane, pronaći rješenje da zabije koš. Posebno nas raduje vrlo dobre igre Anje i Bure, koje su pokazale u zadnje dvije utakmice. Iva Todorić hvata priključak polako, ali sigurno, a naše mlade nade odigrale su par “težih” utakmica tako da više nisu toliko neiskusne kao na početku Lige. Naravno, radi se o kvalitetnom protivniku pa su cure,vjerujem, svjesne da ih do pobjede vodi samo dobra, pametna i koncentrirana igra. Prvenstveno u obrani, a onda i preciznost u napadu.

Taktičku pripremu odradit će trener Braslav koji je najavio utakmicu ovim riječima: Odlazimo u Rijeku na teško gostovanje. Kvarner se kompletirao povratkom Dine Šesnić, to im daje dimenziju više. Očekuje nas tvrda i neizvjesna utakmica, nadam se da ćemo dobro reagirati na taj izazov.” 

SRETNO CURE!