Medo – Šibenik, Subota (23.03.2019.); 16 sati; SD PEŠČENICA

Fotografija ŽKK Medveščak.   Nakon vrlo uspješnog gostovanja u Požegi, kojoj smo ipak uspjeli nanijeti poraz, u jednoj utakmici, koja je bila sve samo ne i regularna u pojedinim dijelovima četvrtina, od strane poznate nam i jako pristrane požeške delegatkinje. Svojom dobrom i smirenom igrom na kraju, dosta skraćenom rotacijom na klupi (bez Anet, Majsotorović i kadetkinja koje upotpunjavaju roster!), naša ekipa kreće dalje u 21.kolo. Dočekujemo vrlo dobar Šibenik, na Peščenici u subotu u ranijem terminu-16:00 sati.

S obzirom da nam je Anja jučer operirana, Anet još uvijek mora mirovati, ovaj puta imamo kadetkinje na klupi, koje se iz utakmice u utakmicu sve više dižu, tako da možemo i pomalo na njih računati, da bar malo odmore fizički iscrpljenu seniorsku petorku.
Inače, ovo je predzadnje kolo, zadnje kolo čeka nas najteže gostovanje u uvijek neugodnom Zadru. Za sada čuvamo tu prvu poziciju, pa nam je, u tom smislu, u zadnje dvije utakmice, vrlo važno pobjediti!
E sad…s obzirom da se u ovim zadnjim kolima, jako puno spominju suci, pogotovo kod domaćinskog suđenja, nije tome za čuditi- Pula, Zadar i Trešnjevka bore se za 3 odnosno 4 mjesto na tablici, koje vodi u doigravanje za Prvaka, a u donjem dijelu tablice Požega, Mursa i Brod na Savi bore se za o(p)stanak u Prvoj ligi.
Ipak se nekako nadamo da će sve ostati na fair playu i tko je bolji neka pobjedi, nego na onoj “utakmica sa repovima”. Jer ukoliko se mislite požaliti na, npr. neregularno suđenje, na utakmici, prvo morate uplatiti 3.000 kuna na račun HKS-a, da bi postupak žalbe uopće mogao započeti. E onda tek kreće borba, u kojoj sigurno izlazite kratkih rukava upitno kako će se vaša žalba odraziti na daljnje suđenje u narednim sezonama. A…i koji klub ima toliki novac, da bi ga tako bacio u vjetar?!
Dakle, ukratko ne možete ništa napraviti ako je nekome koji ne igra direktno na terenu, više stalo da Požega (u kojoj igraju dvije strane igračice,dovedene na polusezoni, a domaće su tu tek toliko) ostane u Ligi, a ne, npr. Brod na Savi čiji roster glasi: najstarija cura 2000. godište, a u petorci 2001. Monika Buconjić, 2002. Edita Poljac, 2003. Nika Kurdija, 2004. Tea Josipović i Mihaela Lazić (2000.), a prve izmjene 2004. Klara Rimarčuk, 2004. Magdalena Kavka i 2005. Ana Ilakovac! Tim curama treba dati priliku, ako već nekome treba dati vjetar u leđa-koliko god porazno zvuči godište za jednu SENIORSKU ekipu! Ipak, Prva liga, bez ijedne slavonske ekipe je nezamisliva, barem nama, koji smo tu unutra zadnjih 15-ak godina!!
Kako bilo, ovo kolo donosi slavonski derbi – Brod vs Požega, pa neka bolji pobjedi!
Našim curama poželit ćemo dobru igru i pobjedu na kraju, i usput pozvati sve naše navijače da napune Peščenicu!
MEDEKICE, S R E T N O!!!💪💪
Ajmoooo Medooooo🐻🐻