Medveščak – Požega: 1 – 0

img_8824-2

 

Prva polufinalna utakmica, protiv Plamen Požege završila je pobjedom medekica rezultatom 70:47. Druga utakmica igra se u srijedu, u 20 sati, u Požegi, i ako to pobijedimo ulazimo u finalnu seriju za Prvakinje Hrvatske. Finale se igra na tri pobjede i kako sada stvari stoje, favoriti na papiru smo MI i Trešnjevka 2009., ali naravno to treba dokazati na terenu.

Utakmica protiv Požege bila je zanimljiva od samog početka. Prva četvrtina završila je rezultatom 18:16 za nas, prvenstveno zbog visoke preciznosti gošći na terenu, koje su pogađale sve otvorene šuteve. Druga četvrtina završila je rezultatom 26:10, kad su naše cure zaigrale agresivnije i brže, a protivnice na terenu to više nisu mogle pratiti. Pressing je odlično funkcionirao, tu se nije snašla niti najiskusnija igračica na terenu – Mandir. Čak 33 izgubljene lopte sa strane Požege, od čega ih je 9 spomenute igračice, pokazuje u kakvoj dobroj fizičkoj formi su naše igračice, jer su to većinom bile lopte “bačene u bunar”, ali natjerane od strane medekica! Recept je to za pobjedu koji naš trener primjenjuje tijekom cijele sezone, na svim ekipama, ali cure su te koje moraju biti na vrhuncu forme kako bi to sve štimalo. Za ovu stranu spreme možemo se zahvaliti našem dugogodišnjem kondicijskom treneru, Nevenu, koji planirano i ciljano tempira formu naših košarkašica. To je još jedan dokaz, kako spoj iskustva i mladosti savršeno funkcionira na terenu! Mi imamo seniorke, koje zajedno igraju već petu godinu zaredom i sigurno je da su prošle “sito i rešeto”, a svake sezone, prvenstveno zbog odlaska igračica u inozemstvo, popunimo roster sa mlađim igračicama koje imaju priliku puno toga naučiti uz starije igračice! Statistika utakmice kaže da je kapetanica Iva, za provedenih 30 minuta na parketu, zabila 24 koša, uz šut za tri 50% (4/8). Drugi strijelac utakmice je Anja, koja je za provedenih 33 minute, zabila 18 koševa i imala 4 skoka. Curama se pridružila Patricia sa 11 koševa i 8 skokova. Ono što se činilo nestvarnim i treneru i cijeloj klupi jest naša igračica Iva Todorić! 13 Ivinih skokova govori da je upravo ona bila najbolji skakač na utakmici, čak i je bolja i od najstarije i najviše igračice na terenu – Ivone Bogoje! Međutim, Ivu šut neće pa neće! Sveukupnih 0/7, sigurno je demotivirajuće za nju, ali ako uzmemo u obzir njezine skokove, sama ona nam je omogućila 13 napada više, i da smo svaki realizirali, mogli bismo joj upisati najmanje 10 koševa 🙂 Uz to imala je Iva i 6 asistencija, najviše od svih igračica na terenu i na klupi, tako da nikako ne smijemo omalovažiti njezin učinak. Bila je ona ostajala sama na šutu, ali jednostavno nema te mirnoće kod šuta, vjerojatno malo poljuljana i lošom realizacijom na završnici Kupa, Ivi nekako moramo vratiti vjeru u njezin šut i samopouzdanje. Ima nas par u košarci koji prvenstveno gledamo na cjelokupnu igru, a ne samo na koševe, da bi rekli da je neka igračica najbolja na terenu, zato nam je Todorićka iznimno važna igračica koja cijeloj ekipi ulijeva povjerenje, jer nakon svakog profulanog šuta, cure mogu računati na njezin skok! Ni to nije manje važno! Kako to obično biva u našim životima pa tako i u sportu, Iva će zabiti koševe kad će nam to biti najvažnije i najpotrebnije, u to ne treba sumnjati!

Ono što nas sada čeka jest utakmica u srijedu u Požegi. Sigurno je da će pokušati napraviti navijačku atmosferu na tribinama, s obzirom da su oni ti, koji smatraju da smo mi pustili utakmicu u Dubrovniku (citiram požeški portal: “Nikoga ne treba na nikakav način uvrijediti, ali da su zaslužile gromoglasan zvižduk Grabrika – jesu! A i jednu pravu partiju i poraz u sportskom nadmetanju još i više!”)  i to zbog banalnoga razloga da nam je bliža Požega nego Dubrovnik, ( “To što su izabrale Plamen sigurno ne znači da ih ne respektiraju, nego da su samouvjerene da im nitko ništa ne može, pa im je jednostavnije putovati do Požege nego u Dubrovnik. ” ). Međutim, oni koji imalo poznaju naš klub i naše poslovanje, potvrdit će da su ovo samo smiješne insinuacije, a kako sam već puno puta rekla, na terenu svatko može pobijediti svakoga, pa tako i nas, samo mora biti bolji i precizniji! Vrlo jednostavno, bez puno priče i bez repova! Uglavnom, vjerujem da su se naše igračice rekuperale od subote te danas krećemo sa pripremama za srijedu. Nadamo se pobjedi, kako bi svi na miru krenuli na zasluženi mini-odmor, s obzirom da finalna serija A1 lige za prvaka počinje tek 26.04. i to ne biste vjerovali zbog kakvog razloga – pripreme kadetske reprezentacije tijekom uskršnjih praznika…Zaključak: finale počinje srijedom, eventualna treća finalna se igra u srijedu, prijenos HRT-a možemo zaboraviti…ali od promocije ženske košarke smo svi polako odustali, ili lagano odustajemo, tako da nam samo ostaje streaming finalnih utakmica u vlastitoj, klupskoj režiji 🙂

MEDO, SRETNO U POŽEGI!