Nina Premasunac najkorisnija igračica A-1 ženske lige

gameCAL_2404              medvescak-ragusa8-2015_10_31

Na kraju sezone objavljeni su i statistički podatci klubova i igračica,A-1 ženske lige. To samo po sebi nije čudno, govori samo o tome kako su se ipak ovu sezonu budno pratili rezultati, i kako se netko potrudio objediniti ih u par tablica! Zaključak: nije sve tako crno kako se čini. Imajući u vidu atmosferu i uvjete u većini naših ženskih klubova, nije čudno što se neki pojedinci uvijek nešto žale i nikad im nije po volji. Zašto ovo govorim? Naime, prije par tjedana odlučeno je da će treneri birati MVP- a ženske lige, takva je bila praksa dosada koliko sam upućena, a da se ta ista titula neće iščitati iz ove završne statistike koju donosim na kraju teksta. Zašto je tome tako? Pa eto, kako se u narodu kaže: postoje tri vrste laži: laži, velike laži i statistika. A prema statistici MVP lige bila bi Maja Ramljak, a ne Nina Premasunac...I naravno, Pula negoduje, Pula se žali….To je sve kriva statistika odnosno slika koju nam ona stvara izvana! I kada pogledamo statistiku iz Pule, odnosno LIVE statistiku već godinama rijetko ili nikad je nema na stranicama HKS-a kao u svim drugim utakmicama i onda se dogodi slijedeći statistički podatci – konkretno utakmica Pule i Medveščaka: koja je završila rezultatom 44:104, ali ni to nije bitno nego ovaj podatak Nina Premasunac u toj utakmici ima valorizaciju 24 (20 koševa, 7 skokova, 3 asistencije u  29min. utakmice), Maja Ramljak ima valorizaciju 21 (NULA koševa, i NULA pokušaja na koš, ali 23 skoka! za 29 minuta). Pa sad svatko iole upoznat sa ženskom košarkom i stanjem na terenu može zaključiti da jedna osoba ne može skočiti 23 skoka, i pritom ne imati niti jedan pokušaj šuta na koš. Ali i da je skočila toliko puta, učinci ovih dviju igračica se jednostavno ne mogu usporediti ni u snu, a sama titula kaže – najkorisnija igračica, a u košarci svi znamo što bi to značilo. Da ne spominjem sve utakmice u kojima smo mogli dati Nini manju minutažu kako bi se malo sačuvala jer je sezona duga, pa je igrala kojih maksimalno 20ak minuta itd. I možda kada ne bi Pula mogla manipulirati statističkim podacima godinama, kada bi omogućila LIVE statistiku, onda bi možda i njihove argumente shvatili kao vrijedne spomena. Dok god se njihova statistika vodi na ovakav način (a svojevremeno je i jedna igračica igrala utakmicu i sa 7 faula, ali joj nisu bili upisani), apsolutno sam za da treneri određuju ovu titulu mimo statistike! I ovo sve ne pišem zato što je Nina igračica našeg kluba, nego da objasnim zašto je statistika vrlo često varljiva, i zato da dokažem da svaka medalja ima dvije strane!

Dakle, čestitamo našoj Nini kojoj je ovo treći naslov MVP ove sezone (MVP regionalne Lige i MVP Kupa RMR)! Vrlo nam je drago što je baš ona izabrana za MVP-a, jer je ta cura prošla jednu jako tešku ozljedu nakon koje se vratila još bolja. Samo svojom voljom i s puno rada! Vjerujte mi da je ona trenirala dan i noć, i da je pisala sate treniranja ispunila bi i dvostruku normu punog radnog vremena mjesečno, a ne računam pritom utakmice 🙂 Koja igračica bi se mogla pohvaliti s ovakvom činjenicom?? I kako to uvijek biva, ove je sezone nagrađena za sav taj trud! Prije svega, skromna Nina za naše stranice izjavila je:

“U kolektivnom sportu individualne nagrade nisu bitne, ali sigurno je lijep osjećaj kada se nečije zalaganje primijeti. Osobno mi MVP regionalne lige predstavlja puno veću važnost i motivaciju od hrvatskog prvenstva koje je danas nažalost spalo na niske grane, ali hvala svim trenerima koji su svoj glas dali meni i primijetili moje zalaganje. Po pitanju naše košarke, s obzirom na to koliko se ljudi zaposlilo u stručnom savjetu HKS-a, nadam se pozitivnijoj budućnosti hrvatske ženske košarke. U svakom slučaju, prije svega hvala mojim suigračicama na ukazanom povjerenju, bez njih ova najuspješnija sezona u povijesti kluba nikad nebi bila moguća. Hvala našem jedinom klupskom sponzoru, našem predsjedniku Milanu Periću koji neumorno investira u naše igre. Hvala svim našim navijačima koji nas bodre, čak i prilikom loših igara kojih se trudimo da bude što manje. Ono što nas čeka je do kraja osvojiti prvenstvo, te zaokružiti ovu uspješnu sezonu.”

Nina, hvala tebi što si i ovu sezonu odlučila odigrati u našem klubu i bilo nam je veliko zadovoljstvo i užitak gledati svaku tvoju utakmicu na parketu, biti će nam i dalje naravno! Želimo ti svu sreću i još mnogo ovakvih titula gdje god se nalazila, jer si ti to istinski zaslužila!

A sada kompletna statistika A-1 LIGE:

HRV A1 2015-16 zene statistika klubovi

HRV A1 2015-16 zene Top 20 statistika igracice

Dodajmo ovome da je za Ninu glasalo 5 trenera sveukupno prema tome slijede ovakve odluke:

MVP igračica lige je                                       Nina Premasunac (Medveščak)

Najbolji strijelac lige je                               Ana Vrsaljko (Zadar)

Najbolji skakač lige je                                  Maja Ramljak (Pula Črnja Tours)

Najbolji asistent lige je                               Sandra Tošić (Šibenik)