NOVI KLUPSKI REKORD

IMG_7141

Posljednje kolo A-1 lige protiv Splita, završilo je visokom pobjedom medekica 107:30, a ujedno nam  je donijelo novi rekord, koji će se pamtiti doživotno u ovom klubu i teško je za vjerovati da se može ponoviti. Dakle, poluzavršnicu doigravanja za prvaka, naš klub Medveščak kreće sa prve pozicije na ljestvici. Nije to toliko čudno, nego ona brojka nula u rubrici “porazi”. Da, sezona je završila bez poraza!! Šta reći curama, treneru ekipi na ovakvom uspjehu? Možemo reći da je liga ovakva ili onakva, ali spominjala sam par puta i takvu ligu se mora odigrati, pa je motivacija ključna u takvim situacijama. Ne zaboravimo da su naše cure igrale dvije lige skoro kroz cijelu sezonu, ritam je bio srijeda – subota, nerijetko sa dva putovanja u istom tjednu. Prije mjesec dana, počela je i juniorska liga koju igraju, naravno i naših šest juniorki koje igraju u seniorskom sastavu i to nedjeljom navečer! Nadalje, cijela ekipa seniorki se školuje, neke na fakultetu, a neke u srednjoj školi i tu je trebalo znati uskladiti termine! Manje više, ovaj dio lige  je završio bez nekih prevelikih ozlijeda (osim Anje i Tepeš), a s obzirom na ritam i težinu odnosno lakoću igranja utakmica i sa ovom činjenicom možemo biti prezadovoljni! Iznimno mi je drago naglasiti da su ekipi pruženi svi uvjeti za rad, počevši od termina za treninge, putovanja na utakmice, pa sve do stipendija, koje su i ove sezone, prvenstveno zahvaljujući jedinom sponzoru kluba, uredno i na vrijeme isplaćeni. Iskreno se nadamo da će naše seniorke imati koristi od igranja regionalne lige,  bar u onom dijelu, kako one kažu, pokušaja igranja košarke u inozemstvu. Naše seniorke s druge strane, na najbolji mogući način vratile su klubu sve uloženo u njih – pobjedama, trudom, zalaganjem, radom i treniranjem uzele su Kup Hrvatske i srebro u regionalnoj ligi, zasada…Ispred kluba, zahvaljujem se svakoj pojedinki koja je sudjelovala i igrala u ovoj nezaboravnoj sezoni za žkk Medveščak, a posebno hvala treneru Braslavu, jer se maksimalno posvetio našem klubu, čiji se rad i trud tijekom cijele sezone sada posebno vidi i koji marljivo i vrijedno ponekad i tjera naše mlade cure na trening! Tako je to u današnje vrijeme, rijetko koja igračica danas razmišlja kao najveća košarkaška legenda Dražen Petrović koji je o treniranju ovako rekao, citiram:  “Ako neki puta nisam mogao na trening, istoga trena bih se razbolio.” 🙂

Dakle, počinje poluzavršnica doigravanja za prvaka i to po principu 1-4, 2-3. To znači da Medo igra protiv Raguse, koja je zasjela na četvrto mjesto nakon izbacivanja Kvarnera iz lige! Drugi polufinalni par su Trešnjevka 2009. i Zadar. S obzirom da su odnosi između našeg kluba i Raguse i više nego dobri, dogovorili smo odigrati obe utakmice ovaj vikend u Zagrebu. Ragusa dolazi u petak navečer, smještena je u Hotelu I, te ćemo u subotu (23.04.) i u nedjelju (24.04.) odigrati obe utakmice polufinala. Točan termin utakmica znati ćemo sutra ujutro i biti će objavljeni na početnim stranicama kluba u najavi!

Na kraju, zahvaljujemo se svima koji su nas i ove sezone doveli do ovog velikog rezultata: kondicijskom treneru Nevenu Madi, našem liječniku (od 0-24 🙂  Marku Bogoviću, katkad i dr. Erceg, fizioterapeutu Vladi, i naravno šećer na kraju – veliko hvala našim vjernim navijačima, posebno navijačicama – majkama, koje su vrlo često i putovale s ekipom na utakmice!

SRETNO MEDEKICE,  VJERUJEMO DA ĆETE I OVU SEZONU OBRANITI NASLOV PRVAKINJA HRVATSKE!