PRVA UTAKMICA FINALA – SRIJEDA, 26.04.2017. U 18:30

Pobjedom protiv Požege u Požegi, prošlu srijedu, naše cure su izborile priliku za četvrto doigravanje za prvaka, zaredom! Impresivan niz, koji je u ženskoj košarci dosada postigao jedino,             Gospić CO (2009.-2012.). Dokaz je to kod nas, spoja mladosti i iskustva, upornog rada i treniranja i ne opuštanja kroz cijelu sezonu. Čestitke ekipi na još jednom izborenom finalu!

A kako je to bilo u Požegi, s velikim zakašnjenjem, opisati ću u kratkim crtama. Možda je i bolje da rezimiramo utakmicu hladnih glava, jer smo ipak malo smireniji i svjesniji važnosti utakmice i situacije za sve sudionike na terenu. Za Požegu, kao povratnika u ligu, koji se nametnuo i sa dvije najiskusnije i najstarije igračice lige, došao do polufinala! A kad su već tu, zašto ne bi pokušali doći do finala… Za nas, jako bitna utakmica, pobjedom cure dobivaju veći odmor i više dana za pripremiti finalne utakmice. Tako je i bilo. Pobjednička pjesma svirala je u našem busu od Požege do Zagreba, kao i svaki put nakon velikih pobjeda, a to se ove sezone učestalo događalo 🙂 Rezultatom 56:73  (12:17, 16:15, 13:18, 15:23), medekice su izborile i svoje četvrto finale! Bila je to još jedna od utakmica u kojoj šut nije išao kako smo se navikli od naših cura, što je samo dalo vjetar u leđa požežankama, da mogu igrati zonu 40 min. 7 od 27, odnosno 26%, bio je šut za tri tu večer, iako su naše cure većinu šuteva ostajale same. Obrana nije funkcionirala onako dobro, pogotovo kad uzmemo u obzir da je sama Pope imala 13 slobodnih bacanja od koji je najmanje osam na ime…i to je ono oko čega ćemo se uvijek požaliti…Što su naučile naše mlade igračice i mnogo drugih mladih igračica koje igraju  protiv “zaštićenih” seniorki na terenu?? Poslana im je kriva poruka…nažalost..A to nas vrlo vjerojatno, čeka i u finalu. Međutim, naša je ekipa pokazala da se može boriti i protiv tribina i protiv najčešće loših odluka sudaca kada su u pitanju “protektirane” igračice i to nas neće poljuljati niti ovaj put!

Sada nas čeka finalna serija, koja se igra na 3 pobjede. Počinje 26.04, 18:30, PEŠČENICA, druga utakmica je 29.04., treća 03.05., eventualna četvrta 6.05. i zadnja peta 10.05….Mali odmor za Uskršnje praznike, a od ponedjeljka ekipa je ponovno na terenu, spremna za velike stvari! Ekipa se sprema, navijači spremno očekuju dan i sat…Zasada su svi zdravi i spremni za dobru igru kao i završetak sezone. Nadamo se i vjerujemo da ćemo vratiti pehare i po četvrti put na naše tribine!

SRETNO SVIMA , POSEBNO MEDEKICAMA!