post

Velika pobjeda Medekica u gradskom derbiju

Kao u svakom gradskom derbiju utakmica je bila uzbudljiva i napeta do samog kraja, s puno obrata. Ipak su Medekice na kraju slavile rezultatom 68:65 (19:22, 17:19, 14:10, 18:14) Možda bi nam bilo lakše da iz rostera, zbog ozljede, nije ispala Katarina Sekulić, koja je jako važna karika u ekipi, po prosjeku svaku tekmu zabije 15ak koševa!! Uspjele su naše Medekice nadoknaditi njezin učinak i ostati na vrhu tablice Premijer lige kao jedina neporažena ekipa! Vjerujemo da ima dosta iznenađenih, s ovakvim početkom i razvojem događaja iz kola u kolo, pogotovo ako znamo da je naša ekipa slagana ove sezonu u 6.-om mjesecu i ove cure su zajedno već stvorile pozitivnu kemiju i atmosferu unutar ekipe. Čestitamo na borbi, trudu i radu kroz sve ovo vrijeme i samo nastavite tako!

Naša Marija Soldo svojom je izjavom nakon utakmice, svima nama objasnila ključ uspjeha u ovih prvih 5 kola: ”Očekivano teška utakmica i derbi za prevlast u gradu. Imale smo dosta grešaka, ali smo na kraju zasluženo pobijedile. Ova ekipa pokazuje veliku želju i volju pa smo se i danas vratile iz minusa. Čestitke i Trešnjevci na dobroj utakmici i velikoj borbi”

Trenerica Iva, utakmicu je vidjela ovako: ”Nismo se predavali ni u jednom trenutku i kada su one imale devet razlike. Svaki puta kada su one otišle na +9 mi smo povezali osam uzastopnih poena i vraćali se u susret. Problem nam je predstavljala četvrta osobna Ivone Jakovljević u ranoj fazi utakmice te njihov 21 skok u napadu. Kada smo uspjeli taj dio iskontrolirati otvorili su se lakši šutevi gdje nam njihova zona i nije bila veliki problem jer smo dolazili do lakših rješenja. Uspjeli smo nakon Požege dobiti i ovu utakmicu u završnici i mojim curama svaka čast jer smo ostali sami na vrhu. Iduće subote dočekujemo FSV i rekla sam curama da je to vrlo nezgodna utakmica za nas nakon ovih pobjeda i bilo bi lijepo prije pauze dobiti i sastav iz Rijeke”

Dakle, NEMA PREDAJE dok traje utakmica!! ČESTITAMO SVIM CURAMA I TRENERICI!!

Iduće kolo, dočekujemo FSV…Nadamo se dobroj utakmici i pozitivnom rezultatu prije reprezentativne pauze, kako i priželjkuje naša seniorska trenerica, ujedno pomoćna trenerica izbornika ženske seniorske reprezentacije, Stipe Bralića.