A sada: trenerica Iva Borović

 

iva-borovicSumma summarum, naše trenerice Ive, nakon nastupa mlađih kadetkinja u Regionalnoj ligi u sezoni 2018/2019.:

Mislim da je dobra stvar što su cure ove godine imale priliku igrati Regionalnu Ligu. Prvenstveno iz razloga što mlađekadetska liga počinje tek u veljači tako je liga poslužila kao dobra priprema za nadolazeće utakmice. Mi smo bili u dosta jačoj skupini, gdje su Trešnjevka i Crvena Zvezda pokazale da su jedne od kandidatkinja za naslov zajedno sa ekipom Ilirije, koja u drugoj skupini jedina nema poraz. Bili smo jedni od najmlađih ekipa, jer nam je 6 cura 2004. i 6 cura 2005. godište.
Tako da je super stvar, pogotovo za ove mlade cure koje su do “jučer” bile u sistemu dječje košarke, kako je to kad igraš protiv pravih ekipa iz regije, jedno iskustvo koje će im zasigurno pomoći u njihovoj daljnjem razvoju.
Što se tiče same organizacije, Liga je dobro zamišljena, jedino je nekad naporno odigrati 2 utakmice u 5 sati, jer se igra turnirski: 2 utakmice u jednom danu ovisno o domaćinu.
Statistički gledano, Matea Bilić bila je u TOP 10 najboljih skakačica, a Ivona Jakovljević među 15 najboljih u kategoriji strijelac, skakač i asistent, što pokazuje jednu polivalentnost čemu u ženskoj košarci svakako težimo! Također treba napomenuti, da smo cijelu ligu (do zadnje utakmice), igrali bez nama važne igračice, Klare Bisčan, koja će biti spremna za mlađekadetsko. Pohvala svim curama na predanom radu koji i dalje nastavljamo pripremajući se za nastavak sezone.💪💪