Iz Podgorice sa srebrom oko vrata

IMG_7162F4 u Podgorici prošao je i bolje nego što smo očekivali! Nakon svih nedaća sa organizacijom Final Foura, od toga da više uopće ne igramo tu Ligu do toga da ne idemo na F4 , “medekice” su imale asa u rukavu: došle su na velesajam kod predsjednika kluba i uspjele ga nagovoriti ga da idu na F4. Kako vrijeme liječi rane, odlučeno je da se ipak ide u Podgoricu! Predsjednik je to ovako obajsnio: “Cure, imate pravo zaslužile ste otići na F4, iako je klubu načinjena nepopravljiva šteta!” Nitko nije požalio, dapače, u Podgorici je ispisan povijesni uspjeh našeg kluba…

U četvrtak navečer, nakon treninga na Pešći bus je pokupio cure i trenera, te smo krenuli na put dug 12 sati. U petak ujutro već smo se smjestili u hotel, a popodne su cure odradile trening. Tada nas snašla mala nevolja –  Ružica. Ona ne može igrati zbog ozljede koju je zaradila u srijedu na treningu. Rupturica aduktora onemogućila je Ružicu da da svoj maksimalan doprinos u igri, ali zato je bila najglasnija navijačica na klupi 🙂 . Ali, već sam dosta puta spominjala da su ove cure u Medveščaku naviknule igrati sa skraćenim rosterom pa je tako bilo i ovog puta!

Subota je polufinalni dan. Utakmica protiv Radivoja Koraća koji se pojačao u međuvremenu, a mi istovremeno ostale bez Ružice, ali i bez Anje još od Kupa! Radošica je bila ta koja je trebala zamijeniti Ružicu, druge varijante nismo imali! Nakon ručka i odmora, krenulo se na utakmicu budući da se igrala u 16:00 sati! Nikada ranije, totalno izvan bilo kakvog ritma i rezona, ali izgleda da našu ekipu niti to nije moglo poremetiti. Prije same utakmice sjetila sam se riječi gosp. Pasarića:”Ako uspiju zaustaviti Mandićku mogli bi pobijediti“. Tada je ona zabila u Zagrebu 20 koševa i oni su nas pobijedili! Ali i ovu je utakmicu zabila 20, samo što smo pobijedili mi i to rezultatom 61:63! Mali razlog naše pobjede leži u tome da su one ovog puta ušle u utakmicu vrlo sigurne u svoju pobjedu (čitaj: podcijenjivački), a mi smo ih samo malo spustile na zemlju odmah na početku…Svojevrsni dejavu (Medo protiv Budućnosti na Peščenici 21.01.2016.). Svatko uči na svojim greškama, Budućnost je naučila na svojim pa su to dosta skupo platili – morali su organizirati F4 kako bi imali kakve takve šanse pobijediti nas 🙂  Rezultat govori da je bilo napeto, ali samo možda zadnju četvrtinu kad nas je Korać počeo stizati. Imali smo prednost od desetak koševa koju smo uspješno održavali do sredine 4. četvrtine. Tada su nam one s pressingom ukrale tri lopte i opasno se približile. Veliki problem je bio što su nam i Čačićka (igrala samo 14min.), Tadićka i Nina izašle s pet osobnih pogrešaka. U cijeloj toj strci izvukli smo ipak pobjedu! Zadnji zvižduk na utakmici i veeeeliko slavlje medekica  govori da je ŽKK MEDVEŠČAK U FINALU REGIONALNE LIGE! Ono što me posebno razveselilo i učinilo najponosnijom djelatnicom ovog kluba jesu riječi pohvale ljudi sa strane koji govore: “Medo igra jednu jako lepršavu i atraktivnu košarku, dobra obrana, puno kontri, ali i timski duh doveli su Vas do finala!” I to je istina; gledajući taktički igru Budućnosti, ali i Koraća koja se svodi na koševe i akcije 2 igračice, mi utakmice gubimo ako svaka od 10 cura koje igraju ne upišu makar asistenciju.  Tako je bilo i ovaj put, to je košarka! U nastavku ću staviti statistiku, jer jednostavno ne želim izdvajati niti jednu medekicu u ovoj utakmici. Čestitke klubu stižu sa svih strana, i to je dokaz da je u Podgorici napravljen dobar posao! 🙂

Nedjelja je dan finala…Vjerojatno sam još uvijek emotivna pa ću finalnu utakmicu sa Budućnosti iz Podgorice opisati ovako: JEDNOSTAVNO SU MORALI OSVOJITI REGIONALNU LIGU OVE SEZONU! Mislim da sam time sve rekla….Rekle su i cure koliko im ova medalja znači, a one su na povratku slavile uspjeh u busu do sitnih jutarnjih sati! Nama ovo srebro znači više od zlata i da nam je to netko ponudio na početku sezone, u najmanju ruku dobro bi nas nasmijao 🙂 Ali ne smijem zaboraviti našu NINU PREMASUNAC koja je proglašena MVP cijele Regionalne Lige!!!! BRAVO NINA, PONOSIMO SE TOBOM!!    Uglavnom, tako se to radi ČESTITAMO CURAMA I TRENERU NA NAJVEĆEM I POVIJESNOM USPJEHU KLUBA!

Sve u svemu, zadnja dva vikenda bila su jako uspješna za naš klub. Polako se bliži kraj sezone, a ekipa igra kao da je na početku! Nastavljamo istim tempom već od srijede navečer. Zamjena za našu Anju na poziciji četvorke do kraja sezone biti će Marta Nimac, inače igračica Dubrave koja je sredinom sezone prešla u redove Medveščaka. Ona je 98 godište tako da će igrati i za juniorke. Juniorsko prvenstvo počinje idući vikend (20.03.) kada naše cure sa trenericom Ivom gostuju u Karlovcu. Prije toga, 19.03. igramo 15. kolo hrvatskog prvenstva sa Trešnjevkom u 19:30 sati u Domu sportova!

SRETNO EKIPO!

STATISTIKA MEDVEŠČAK – RADIVOJ KORAĆ:

http://www.mzrkl.org/box.php?id=73