Medo protiv Trešnjevke 2009. u polufinalu Kupa

image-29-02-16-01-01

Danas, točno u podne, na Hrvatskom košarkaškom savezu izvučeni su parovi polufinala Kupa Ružice Meglaj Rimac. Kao što možete vidjeti na fotografiji, igramo sa Trešnjevkom 2009. Na izvlačenju je bila  predsjednica košarkaškoga kluba Kvarner Viktorija Agajenko, Dean Nemec, Željko Ciglar kao predstavnik Pule, i moja malenkost. Nitko nije krio oduševljenje s izvučenim parovima, s obzirom da ćemo se tek u finalu najvjerojatnije sastati mi i Rijeka. No, otom potom! Svi igraju košarku danas i sam trener Trešnjevke 2009. izjavio je da će se potruditi odigrati maksimalno pa ko je bolji neka pobjedi! Slažem se sa svime što je rekao. Jedna tužna činjenica jest ta da, ove godine nema televizijskog prijenosa finala Kupa. Sramotno sa strane HKS-a koji ima sklopljen ugovor sa HRT-om, a i od same strane televizije, čiju pretplatu plaća cijela Hrvatska da nisu našli shodno prenositi Finale. Malo smo razočarani s obzirom da smo organizatori i da se trudimo donekle ispuniti prazne tribine na utakmicama ženske košarke. Vjerojatno bi sve to išlo puno lakše s televizijom, jer bi na temelju toga mogli privući i kakvog sponzora…Ovako, ostajemo sami sa sobom i svim troškovima koji dolaze s organizacijom Final Foura.

Što je, tu je, vjerujem da smo već polako svi naviknuli da popularnost ovog sporta konstantno opada, a na “životu” ga drže pojedinci, bolje rečeno fanatici koji su zaljubljeni u žensku košarku. Nama sada jedino preostaje da se malo pobunimo oko svega, jer ako se može prenositi bilo koja utakmica muške hrvatske lige, onda bi se bar Finale Kupa Ružice Meglaj Rimac trebalo, ipak smo toliko malo zaslužili! Mislim, da se to zove diskriminacija. Iskreno, ne znam tko je tu pogriješio, jer smo od početka veljače znali da ćemo mi biti organizatori i osobno sam zahtijevala na HKS-u da imamo prijenos finala. Zavlačili su me očito do zadnjeg dana i doveli do situacije da nakon sigurno 10ak godina, Finale Kupa nije na TV-u.

Dok mi u Upravi kluba dogovaramo organizaciju, cure treniraju punom parom. Sve su na okupu i sve su zdrave što je i najbitnije.

Medekice sretno i donesite nam opet “kantu” u naše tribine 🙂