MEDVEŠČAK OSIGURAO LIGU ZA PRVAKA!

Košarkašice Medveščaka su u ovoj utakmici imale rezultatski imperativ pobjede potrebne za plasman u ligu za prvaka, dok je Trešnjevka 2009 bila „oslobođena“ tih briga ranijim dobrim rezultatima u prvenstvu. Početak utakmice je protekao u grču obadvije ekipe, u rastrganoj i nepreciznoj igri. Tu se ipak nešto bolje snašla Trešnjevka 2009 i u 15. minuti imaju prednost od 8 poena (17:25). No, do kraja 2. četvrtine Medveščak se budi i na veliki odmor se odlazi s rezultatom 29:30.

U nastavku Medveščak podiže razinu agresivnosti po cijelom terenu, a Trešnjevka 2009 se zbog smanjene rotacije i umora doslovno „ugasila“. Do kraja Medveščak nije popuštao sa agresivnošću i zabilježio je uvjerljivu pobjedu.

Medveščak je sa postignutim poenima predvodila Anđela Strize (22p), a pratila ju je Marta Nimac (11p). Ana Petrak je odigrala još jednu utakmicu sa svestranim učinkom od 10 poena, 8 skokova i 8 asistencija.

Kod Trešnjevke 2009 Hana Muhl je postigla 16 poena i dodala 5 asistencija, a Petra Jurić 10 poena i 8 skokova.

Trener Medveščaka Viktor Kovač: Ostvarili smo prvobitni cilj ove sezone, a to je plasman u ligu za prvaka i ja na tome moram čestitati mojim igračicama i svima u klubu koji su dali doprinos da se ostvari rezultat do kojeg nije bilo tako lako doći kao što se možda mislilo pred početak sezone. Tvrdim da je liga jača nego prošle godine, da su u našoj sjevernoj skupini svi klubovi dosta konkurentni, a mi smo imali izrazito turbulentan pripremni period i to nam se odrazilo na igru u početku sezone. Ovo je bila zahtjevna utakmica. Sa jedne strane fizički jer smo izašli iz perioda samoizolacije gdje smo imali i nekoliko bolesnih igračica. Sa druge strane, bila je mentalno zahtjevna utakmica zbog pritiska da nam je važna ta utakmica jer nam predstoje dva gostovanja na kojima nikada nije lako doći do pobjede. Zadovoljan sam kako je ekipa odigrala drugi dio utakmice, to je na tragu onoga što želimo. Imamo još stvari za popraviti u svojoj igri i svaka nova utakmica je novi ispit za nas.

Igračica Medveščaka Lucija Skorić: Čestitam svojoj ekipi na pobjedi, borile smo se do kraja kako je i bio dogovor.a početku nismo ušli u utakmicu prema dogovoru sa trenerom u svlačionici, ali smo to sve nadoknadile u drugom poluvremenu. Dale smo sve od sebe što se i vidi po ukradenim loptama, tako da smo na kraju uvjerljivo pobijedile i osigurale ligu za prvaka. Čestitke i protivničkoj ekipi na fer i korektnoj igri.

Trener Trešnjevke 2009 Dean Nemec: Dobro smo krenuli u utakmicu, ostvarivali dogovoreno, međutim došlo je do pada u našoj igri. Već pri kraju 2. četvrtine smo bili u problemima, što zbog skraćene rotacije, što zbog fizičke i psihičke iscrpljenosti igračica, a drugo poluvrijeme su zbog toga došle na vidjelo sve loše stvari koje smo radili i tu se nismo uspjeli nametnuti protivniku ni taktički, ni mentalno. Danas je sasvim sigurno ekipa Medveščaka bila puno bolja i zasluženo su pobijedili. Nama ostaje da se rješavamo „dječjih bolesti“ i da poboljšamo pristup utakmici, te da pojačamo čvrstinu, jer u ligi za prvaka svaka će nam utakmica biti ovakva. Dali smo koliko smo mogli u ovom dijelu sezone, a sada počinju pripreme za drugi dio, te se nadam kako ćemo bolje izgledati nego danas.

Igračica Trešnjevke 2009 Petra Jurić: Dobro smo krenule sa utakmicom i dok smo se držale onoga što nam je trener rekao da radimo, to je na nešto ličilo i imale smo dobar rezultat. U drugom poluvremenu smo, na žalost, kiksale i nismo uspjele zadržati priključak do kraja. Mislim da smo dale sve od sebe, ali danas su protivnice bile bolje.

20201220_014509 p1060288