Osvrt na utakmicu 5. kola ŽKK Trešnjevka 2009 – ŽKK Medveščak

Odigrana je neizvjesna utakmica u Domu sportova. Utakmicu je bolje otvorio Medveščak, ali je do kraja prve četvrtine Trešnjevka uspjela preokrenuti rezultat na svoju stranu i završiti četvrtinu vodstvom 20-16.  Obje ekipe igrale su agresivno, pokušavajući se nametnuti protivnicama pressingom po cijelom terenu što je rezultiralo dinamičnom i brzom igrom, ali i s dosta grešaka i izgubljenih lopti. Trešnjevka se ipak uspjela nametnuti skokom i napadačkom igrom preko svojih visokih igračica u reketu.

Na kraju, i cijeli je susret obilježen tom dominacijom visine kod domaćih košarkašica koje su susret završile s čak 15 skokova više od suparnica iz Medveščaka. Ukupno 42 skoka Trešnjevke, od čega čak 18 u napadu u odnosu na tek 27 ukupnih skokova Medveščaka bio je preveliki hendikep za poražene „medvjedice“ koje su tome dodale još i 24 izgubljene lopte.

Medveščak je u četvrtoj četvrtini uspio čak i preokrenuti rezultatski utakmicu u svoju korist i povesti s tri koša razlike, ali u posljednje tri minute ekipe su ušle izjednačene. Odlučile su dvije trice, prvo Petre Jurić, pa onda Nike Rodek kojima Trešnjevka minutu i pol prije kraja odlazi na uvjerljivih osam razlike. U preostalom vremenu Medveščak je uspio smanjiti razliku, ali ne i ozbiljno zaprijetiti preokretom.

Kod Medveščaka Petrak je imala 14 asistencija ali i 8 izgubljenih lopti, Mandić 21 koš uz realizaciju 67% te Strize 15 koševa.

Viktor Kovač, trener Medveščaka: „Očekivali smo tešku i neizvjesnu utakmicu s Trešnjevkom na njihovom terenu. Tim više što su nas pobijedili u pripremnoj utakmici prije početka sezone, ali usprkos tome naše očekivanje bila je pobjeda u ovom susretu. No, imali smo veliki problem sa skokom domaćih košarkašica. Kad protivnik na kraju ima 18 skokova u napadu, takvu utakmicu vrlo je teško dobiti, a na kraju mislim da je Trešnjevka imala i malo sreće. Pogodili su dvije trice iz tri pokušaja u nekoliko zadnjih napada na utakmici i praktički time riješili utakmicu. Mi s druge strane neke šuteve nismo pogodili, ali ponavljam, njihov veliki broj skokova u napadu s jedne strane i s druge strane naših preko 20 izgubljenih lopti u napadu iz potpuno meni nerazumljivih razloga i ničim izazvanih su presudili u ovoj utakmici. Kad se sve to zbroji, zaista je teško dobiti dobru ekipu kakva je Trešnjevka.“

Ana Mandić, igračica Medveščaka: „Utakmicu nismo dobro otvorili. Nismo kontrolirali skok, pa samim time nismo imali niti kontranapad. Tome treba dodati još i 23 izgubljene lopte te nam ostaje samo čestitati igračicama Trešnjevke na pobjedi.“

PRENESENO SA SLUŽBENE STRANICE HKS-a!

tresnjevka-medvescak-1207-1024x683