POBJEDA PROTIV ŠIBENIKA

U 5. kolu ženske Premijer lige za prvaka susrele su se ekipe koje su prije par dana odmjerile snage u natjecanju za kup Ružice Meglaj Rimac, ali je pobjednik ovaj puta bio Medveščak.

Nakon izjednačene igre prvih par minuta, Medveščak se odvaja i prvu četvrtinu završava vodstvom (20:12). U nastavku igre trener Šibenika je zaigrao sa niskom petorkom i to je donijelo rezultatski priključak na 28:28. Medveščak se do poluvremena adaptirao na takvu postavu gošći i u 28. minuti vodi sa 10 poena prednosti (51:41). Šibenik se ne predaje i ponajviše dobrom igrom Ivane Ujević dolazi do zaostatka od 4 poena, 7 minuta do kraja utakmice (57:53). No, Medveščak poenima Mandić i Hajdin odlazi na prednost koju do kraja utakmice nije ispuštao.

Kod Medveščaka ponajbolja igračica je bila Lea Hajdin sa 17p i 14 s, a dobru igru je pokazala i Ana Petrak sa 16p, 8a, 6s i 5ul.

U ekipi Šibenika najefikasnija je bila Ivana Ujević sa 27p i 6s, a Kendriana Washington je dodala 10p i 17s.

Viktor Kovač, trener Medveščaka: Ja moram čestitati svojim igračicama jer se mentalno bilo izuzetno teško vratiti nakon poraza u četvrtfinalu Kupa u Šibeniku u srijedu. To je veliko postignuće, da smo se mentalno vratili i bili dobri u ovoj utakmici. Izgledali smo u boljem tonusu nego Šibenik. Međutim, iako je utakmica cijelo vrijeme bila na našoj strani, oni su neugodna ekipa i po strukturi petorke i šuterskom potencijalu i morali smo odigrati dobro da bi ovu utakmicu dobili.

Stipe Bralić, trener Šibenika: Zaslužena pobjeda Medveščaka koji je igrao nešto bolje nego na kup utakmici prije četiri dana. Mi smo jednostavno preniski za igranje ozbiljnije košarke jer bi morali pun o više trčati i šutirati. Imamo na treningu po četiri, pet, šest igračica jer su to cure koje rade. Većina njih trenira dva puta tjedno i u skraćenoj rotaciji ne možemo nametnuti trkački ritam jer jednostavno za to nemamo ni fond igračica, niti ozbiljnost treninga. Imamo velikih problema braniti visoke igračice i kontrolirati skok u obrani.  (M. Posavec)

STATISTIKU UTAKMICE MOŽETE VIDJETI NA POVEZNICI:

https://www.fibalivestats.com/u/HKS/1844895/

20210307_191848