Polovičan uspjeh za vikend

Subota, 02.04. na Pešćenici naše su seniorke dočekale Šibenik. Bila je to jedna od zadnje tri utakmice regularnog dijela A-1 lige, koju treba “odraditi”. Šibenik ovog puta u kompletnom sastavu (u Kupu nije igrala ponajbolja igračica K.Periša) nije mogao puno protiv dvostrukih prvakinja Hrvatske. Prva četvrtina završila je 33:21, kao što se vidi, uz  puno koševa s jedne i druge strane. Možda i nije za čuditi, s obzirom da je kraj prvenstva i da se manje-više sve zna što se stanja na tablici tiče, pa je i igračicama dozvoljeno da se malo opuste i pripreme za najvažniji dio sezone – obranu titule prvaka Hrvatske 🙂 . Utakmica je na kraju završila visokom pobjedom medekica  – 107:64 , a po četvrtinama – 33:21, 23:16, 26:8, 25:19.

Igračica utakmice svakako je Patricia Bura koja je u ovom kolu i zaradila naslov MVP-a 16-og kola A-1 lige! Sjajan učinak, za 21 i po minutu  Patricia Bura je postigla 18 koševa uz šut 6-9 za dva poena i 6-7 sa crte slobodnih bacanja. Double-double učinak potvrdila je sa 11 skokova, a asistirala je 3 puta, uz valorizaciju 34! Samo tako nastavi do kraja Patricia! Inače, baš što se nje tiče, žalosno je i tragično da cura još uvijek ne zna svoj status! Naime, na HKS-u je zatražila očitovanje Saveza o njezinom statusu igračice, koja je podsjetimo trenutno na posudbi u našem klubu, a “službeno” je igračica Trešnjevke, iako nikada nije potpisala nikakav ugovor s tim klubom! Već od početka godine Patricia je poslala nekoliko molbi i zahtjeva na HKS i nije dobila niti jedan odgovor. Tako se eto naš Savez odnosi prema cijeloj ženskoj košarci, počevši od nerješavanja ovakvih slučajeva…Da napomene da su igračice Kvarnera zatražile raskid još prije 2 mjeseca i naravno niti to se nije riješilo! Kruže priče da se nitko ne usudi ništa potpisivati i donositi odluke dok se ne riješi slučaj predsjednika HKS-a, g. Šukera, ali uredno čitamo na stranicama Saveza da se sastaje muški stručni savjet i donosi ovakve ili onakve odluke. Izgledno je da će sezona ovako i završiti, ali smatram da je ovakav odnos prema ženskoj košarci nepravedan i da takav status nismo zaslužile. Nadam se da ona obećanja nove strukture Saveza uroditi plodom već u slijedećoj sezoni, pa klubovi i igračice neće morati gubiti energiju na ovakve stvari…

Druga, ne manje važna igračica u susretu protiv Šibenika bila je Iva Todorić! Valorizacija 27  (13 koševa, 12 skokova i 7 asistencija) bi mogao biti znak da nam se Iva vratila u potpunosti i izliječila od ozljede i da već možemo na nju računati u završnici prvenstva! BRAVO IVA, potvrdila si nam onu staru dosjetku –  tko čeka, dočeka 🙂 Statistika utakmice je u linku na kraju teksta.

Zašto je naslov polovičan uspjeh? E, pa u nedjelju su naše juniorke izgubile od juniorki Trešnjevke i to dosta. Rezultat je bio 47:65 (17:22, 12:8, 6:21, 12:14). Na poluvrijeme se otišlo minimalnom razlikom da bi cure iz Trešnjevke izašle iz svlačionice i krenule kao furije. 12:0 početkom treće četvrtine, i naše se juniorke više nisu mogle vratiti. Nije to bila nimalo dobra predstava naših košarkašica, koje imaju skoro pa isti status kao i juniorke Trešnjevke. I jedne i druge treniraju i igraju u seniorskoj A-1 ligi, možda naše malo manje participiraju u utakmicama, i nemaju toliko zajedničkih treninga, ali to ne može biti opravdanje da se tako odigra protiv cura svojeg godišta! U ovakvim utakmicama se pokazuje da se svaka igračica mora potruditi odigrati na visokom nivou, jer poslije njih nema zamjene u vidu Borović, Todorić, Premasunac itd…Nije dovoljno samo sjediti na klupi u utakmici finala Kupa Hrvatske i zadovoljiti se tom činjenicom i reći: “ja igram u Medveščaku, osvojila sam to i to..”, ali većinom na račun starijih cura. To nitko ne zna, svi vide samo krajnji rezultat! Dakle, te naše juniorke bar njih 5 trenira zajedno sa seniorkama već 2, neke i 3 godine. Vjerujem da se nakon ovakve utakmice svaka od njih preispitala i da će se potruditi već u uzvratnoj utakmici protiv Trešnjevke pokazati  svoje znanje i umijeće igranja košarke! Bila je i jedna svjetla točka u toj utakmici, a to je Marta Nimac koju sam već nekoliko puta spomenula i evo već je prvu utakmicu odigrala najbolje – 17 koševa! Bravo, Marta! Čestitamo! Juniorke sutra 06.04.2016. g. igraju protiv Croatie na Pešćenici u 21.15! SRETNO CURE!

 

STATISTIKA: MEDO – ŠIBENIK

http://stats.stilu.net/stats.php?gameid=13678&sez=a1z