PORAZ KOD TREŠNJEVKE

ŽKK TREŠNJEVKA 2009 – ŽKK MEDVEŠČAK 76:56 (23-11, 16-13, 23-12, 14-20)

Uvod u ovu utakmicu bio je sasvim različit za svaku ekipu. Domaćini Trešnjevka 2009. u posljednja tri kola zabilježila je tri poraza zaredom na gostovanjima u Dubrovniku, Šibeniku i Puli. Istovremeno Medveščak je bio u vrlo uvjerljivom nizu od pet pobjeda zaredom od čega je posljednja zabilježena nad već dvije sezone neporaženoj Ragusi iz Dubrovnika.

 U skladu s time gošće su u utakmicu ušle sa ulogom favorita koje međutim subotnjom predstavom nisu opravdale. Medveščak je poveo sa 2:0, no sve nakon toga bilo je u znaku Trešnjevke 2009. koja je vodila 37 minuta utakmice, a najveće vodstvo bilo je čak 31 koš razlike (67:36).

Domaće košarkašice krenule su od prve minute agresivnom obranom po cijelom terenu vrlo angažirano i odlučno. Medveščak je imao problem sa organizacijom igre, a Trešnjevka je pritom već u prvoj četvrtini postigla 23 koša u čemu ih je predvodila Anja Škara sa 11 koševa u prvih deset minuta.

Do poluvremena Trešnjevka je razliku podigla na 39:24, a utakmicu je definitivno riješio ulaz u treću četvrtinu kad Trešnjevka postiže nekoliko vezanih šuteva sa vanjskih pozicija i podiže prednost na kraju treće četvrtine na nedostižnih 62:36.

Osim agresivnom igrom Trešnjevka je najveću razliku u ovom susretu postigla u skokovima. U tom segmentu domaće košarkašice ostvarile su čak 49 skokova od čega 17 u napadu, u odnosu na 25 Medveščaka od čega samo 5 u napadu. Primjetna razlika su i 22 asistencije trešnjevačkih košarkašica u odnosu na samo 9 Medveščaka.

Najbolja igračica utakmice bila je Anja Škara sa 22 koša i 11 skokova. Anja Majstorović pridodala je 10 koševa, 8 skokova, 6 asistencija i 5 osvojenih lopti. Puno dobrih stvari sa relativno malom minutažom od 12 minuta napravila je Lucija Banović sa 12 koševa i 8 skokova uz šut iz igre 4/6 i sa linije slobodnih bacanja 4/4. Dobro su igrale i organizatorice igre Hana Muhl i Nika Rodek koje su bile zadužene za obrambenu agresiju zajedno sa Brunom Obratov i Tihanom Pavičić što su sve četiri napravile odlično povukavši cijelu ekipu za sobom u obrambeni intenzitet, dobru napadačku igru i pobjedu.

Kod Medveščaka najviše problema obrani Trešnjevke zadala je Anđela Strize sa 23 koša uglavnom iz prodora koji je obrana Trešnjevke teško branila.

Viktor Kovač, trener Medveščaka:

“Predvidio sam tešku i neizvjesnu utakmicu, međutim ona je bila teška za nas, neizvjesna nije bila, a za Trešnjevku je bila dosta lagana. Nažalost ne da nismo uspjeli ponoviti utakmicu protiv Raguse nego smo danas odigrali izrazito lošu utakmicu prvenstveno što se tiče tonusa i koncentracije i kad tako igramo onda je to taj rezultat koji je bio na kraju.”

 Lea Hajdin, igračica Medveščaka:

“Čestitam na pobjedi ekipi Trešnjevke. Mi smo odigrale jednu lošu utakmicu obrambeno i napadački. Od samo početka nismo mogle ući u pravi ritam i to nas je na kraju koštalo pobjede. Sada imamo tri tjedna da se pripremimo za novu utakmicu i da pokušamo izboriti jedno od prva dva mjesta koja vode u finale.”

PRENEŠENO SA STRANICE HKS-A!

KOMPLETNA STATISTIKA:

https://www.fibalivestats.com/u/HKS/1844905/index.html

re-med-900x600