SENIORKE POBIJEDILE PULU MOVITER

U 9. kolu ženske premijer lige za prvaka, ekipa Medveščaka je bila domaćin ekipi Pula Moviter i zabilježila pobjedu.

U 1. četvrtini smo do 8. minute gledali izjednačenu igru, bez rezultatskog odvajanja, ali u završnici četvrtine pada koncentracija gošćama i Medveščak se serijom 14-3 odvaja na prvu osjetniju razliku (31:19). Ta razlika se do poluvremena nije bitnije mijenjala. U nastavku je Medveščak podigao intenzitet igre i sigurno priveo utakmicu kraju.

Kod Medveščaka najefikasnija je bila Anđela Strize sa 36 poena, pratile su ju Lea Hajdin sa 20 poena, a Ana Petrak je upisala 9 poena i 12 asistencija.

Ekipu Pula Moviter je predvodila Kelli Ann Schrauth sa 24 poena i 17 skokova, a iskusna Sara Plavljanin je dodala 19 poena

 

Trener Medveščaka Viktor Kovač: Čestitam igračicama jer smo bili pod pritiskom da moramo dobiti ovu utakmicu, a to onda nikada nije lako igrati. Odradili smo briljantan napad uz slabiju obranu koju moramo popraviti kroz ovaj idući tjedan gdje se idemo dobro pripremiti za utakmicu u Šibeniku i izboriti nastup u finalu.

Igračica Medveščaka Lana Tepeš: Čestitam curama na igri i pobjedi. Malo smo slabije igrale u prvom poluvremenu, utakmica je bila tada izjednačena. U drugom poluvremenu smo pokazale da možemo puno bolje i idemo dalje.

Trener Pule Moviter Ivan Đukić: Čestitam Medveščaku na zasluženoj pobjedi. Bili su bolji, rastrčaniji i zabili su nam dosta laganih koševa. Tu su napravili veliku prednost u trećoj četvrtini kada su otišli na nedostižnu razliku. Pokušali smo zonskom obranom smanjiti rezultat što nam je uspjelo. Zadovoljan sam nekim elementima u našoj igri i zadovoljan sam našim učinkom jer nam je to druga utakmica u nizu gdje igramo sa kratkim rosterom i uspijemo takvi „preživjeti“ bez da nam se itko povrijedi. Želim Medveščaku u nastavku natjecanja protiv „rukometaške“ ekipe Šibenika da uspije izboriti play off.

Igračica Pule Moviter Sara Plavljanin: Utakmica je bila zanimljiva, pogotovo u prvom poluvremenu, gdje smo se još dobro držale. U drugom dijeli je ekipa Medveščaka jače potegnula, ubacili su par trica i u 3. četvrtini je utakmica bila riješena. U cijeloj sezoni se vidi utjecaj tih prekida, pogotovo za igračice iznad 30, ali ukupno sve pohvale igračicama Medveščaka na zasluženoj pobjedi.

(Mladen Posavec)

Kompletna statistika utakmice je na slijedećoj poveznici:

https://www.fibalivestats.com/u/HKS/1844909/

 

20210417_181334 20210417_181446 20210417_181519