U Požegi izboreno polufinale Kupa

za-stranicu

Naše košarkašice, u subotu, 07. siječnja u Sportskoj dvorani Tomislav Pirc, pobjedom protiv Požege plasirale su se u polufinale Kupa. Kao što piše požeški list: “Igračice trenera Vladimira Englmana na domaćem parketu nisu uspjele pružiti ozbiljniji otpor aktualnim prvakinjama i osvajačicama kupa, zagrebačkom Medveščaku.” Pogotovo ako uzmemo u obzir da je Požega igrala bez naše legendarne košarkašice Sandre Mandir zvane “Pope“, i bez K. Soldo koja je ovu sezonu najbolja igračica Plamen Požege. Pokušavao je trener Požege prebaciti utakmicu na neki drugi dan, iako nam u klubu nije bilo jasno zašto, niti je on pronalazio razloge za to, tek kad su cure stigle u Požegu, vidjeli smo razlog – izostanak Sandre što je, realno, najveći hendikep za Požegu!

Odmah na početku utakmice naše su cure odigrale pressing po cijelom terenu, te su čvrstom igrom u obrani i preciznošću u napadu, već prvu četvrtinu već napravile naizgled nedostižnu razliku 4-26! I druga četvrtina završila je u našu korist, model igre identičan kao prvu četvrtinu pa se na poluvrijeme otišlo sa visokom razlikom 50 – 18! Rezultat kao i dobra igra naših starijih cura omogućila je veliku minutažu mlađim igračicama. “Povratnica” u ekipu, nakon silnih zaredanih ozljeda, Diana Grizelj, odigrala je tri minute. Ona je na početku sezonu slovila kao pojačanje, međutim ozljede su učinile svoje, i ona se tek sada polako vraća na teren. Ubacit ćemo ju u A2 ligu kako bi što prije stekla ritam treninga i utakmica te na taj način opravdala status pojačanja u redovima medekica. Sada već konstantno dobra, i iz utakmice u utakmicu sve bolja Anja ubacila je 17 koševa uz 6 skokova, a najbolji učinak na utakmici imala je Patricia Bura, točnije 31 (19 skokova i 11 koševa!) BRAVO cure! Utakmica je završila rezultatom 49:70, i plasmanom u polufinale Kupa, čijeg ćemo protivnika saznati nakon odigranih utakmica 14. i 15. siječnja. Zašto tek tada pitamo se i mi, pogotovo ako znamo da se kalendar natjecanja pomaknuo te da nastavak sezone počinje ovaj vikend 14.01.2017. ČESTITAMO cure, polako ali sigurno idemo ka našem ovosezonskom cilju – osvajanje Kupa i Prvenstva!

U subotu, 14.01. s početkom u 18:00 sati,  na Pešćenici, ugostiti ćemo domaću Croatiu. Jedna od laganijih utakmica, samo se nadamo da je 2017. god. donijela ekipi Croatie bar deset igračica na klupi, jer su najmanje zadnja dva kola plaćali kazne HKS-u (zbog nastupa sa 7 igračica, kazna je 1.000,00 kuna) i bojim se da će naš Savez dobro zaraditi na njima ove sezone 🙂 Utakmicu ćemo odigrati bez Ive Todorić, koja je jako natukla prst u Požegi, ili čak slomila, ali iskusni kiropraktičari vratili su joj prst na mjesto pa će sada samo morati pauzirati par dana. Sreća u nesreći da nas čekaju dvije lakše utakmice pa smo 14. kolo slobodne, pa da se i Iva stigne oporaviti do kraja!

 

Ovaj vikend je pun i za naše igračice A2 lige, s obzirom da imamo dvije utakmice zaostatka. Te se utakmice igraju po slijedećem rasporedu:

MEDVEŠČAK II – JABUKA, 14.01.2017. godine u 16.15 sati u dvorani ZV, paviljon 25.

MEDVEŠČAK II – KARLOVAC,  15.01.2017. godine u 16.00 sati u dvorani ZV, paviljon 25.