Uspješan početak sezone 2017/2018.

medvescak-sibenik2-20161009-e1477849116541Ovaj vikend naše su košarkašice igrale na dva parketa. Seniorke su odigrale I.kolo Prve lige, a kadetkinje I. kolo kadetske regionalne lige Centar.                                             Na Peščenici smo ugostili ekipu Šibenika sa novim, dobro poznatim trenerom u ženskoj košarci, Stipe Bralić. Utakmica je završila pobjedom medekica i to rezultatom 88:68 (24-8, 31-23,15-21, 18-16). Za medekice na početku nove sezone, opet se javila stara boljka treće četvrtine, pa su je ovaj put izgubile 21:15, ali razlika u prve dvije četvrtine (24 koša), nije više bila lako dostižna. Što se gošći tiče, jako su se dobro držale cijelu utakmicu, pogotovo u trećoj četvrtini. Košarkašice iz Šibenika su jedna mlada poletna ekipa sa dvije iskusne seniorke (Tošić i Periša) na dvije najbitnije pozicije, i vjerujem da nikome pa ni nama neće biti prelako u Šibeniku na njihovom parketu! Utakmica se igrala na visokom tempu, sa presingom naših igračica po cijelom terenu od prve pa skoro do zadnje minute. Prepoznatljiva i brza igra Mede donijela nam je prvu pobjedu u Prvoj ligi. Što se statistike naših igračica tiče, moram pohvaliti Todorićku koja je opet nadskakala centre kako domaće tako i gostujuće ekipe (14 skokova) :), zatim vrlo dobru i pametnu igru Matee koja je ubacila 14 koševa, i imala 5 asistencija, Patricia Bura je imala 15 koševa i 9 skokova, a naše ovosezonsko pojačanje Ana Vojtulek postigla je double-double učinak sa 10 koševa i 10 skokova! Kompletna statistika i ove se sezone nalazi pod glavnim izbornikom (STATISTIKA 2017/18).

Dakle, ciljevi našeg kluba ove sezone su jasni- obraniti titulu Prvakinja Hrvatske kao i Kupa, jer ipak smatram da imamo najbolju obranu u državi a to je već 80% dobrog rezultata :). Da neće biti nimalo lako, pokazati će se već u srijedu 4.10. Kad igramo prvo kolo Regionalne lige protiv Partizana u Beogradu. Ove sezone Regionalnu ligu igramo prvenstveno zbog konkurencije i jakih utakmica, jer zaista nema smisla da, sada već naše seniorke – studentice, i dalje pobjeđuju utakmice sa 20,30 i više razlike, pa kad se dogodi poraz od Raguse (malo opušteniji ulazak u utakmicu), tretira se kao puštanje utakmice! Iako će nas to dosta financijski iscrpiti, vjerujem da će sve naše igračice izvući maksimalno koristi od tih utakmica, što će se već vidjeti pred kraj sezone.

Nakon Beograda, u subotu, odlazimo malo na more u Split, gdje nas čeka jedna ekipa protiv koje uvijek prvo poluvrijeme odigramo ispod svake razine, bar u Splitu. Dakle, pripremit ćemo se i na to da što bolje cure uđu u utakmicu, kako se povijest ne bi ponavljala 🙂

Drugi parket, odnosno utakmica odigrana u Petrinji protiv Lovrekica u kadetskom uzrastu. Ove sezone došlo je do promjene trenera u našem klubu, pa je kadetkinje (godište 2001 i 2002.) preuzeo trener Braslav, a mlađekadetkinje (2003.,2004.), trenerica Iva sa pomoćnim trenerom Viktorom. Kako nam Iva igra i ovu sezonu za seniorke, morali smo satnicu i trenera prilagoditi njezinim seniorskim obavezama, ipak je ona najbitnija karika u lancu 🙂 Dakle, prvo kolo kadetkinje su započele pobjedom protiv Lovrekica iz Patrinje. Ono što je najbitnije za naglasiti za našu kadetsku ekipu jest to, da nažalost, nemamo igračica 2001.godišta nego su to sve cure 2002. godište (njih 7) dok je ostatak ekipice 2003. odnosno 2004. Zbog toga je svaka odigrana utakmica vrlo uspješna za naše kadetkinje, a pobjeda vrijedi dvostruko s obzirom na mladu ekipu.  Moram napomenuti da nam se vratila naša igračica Bianca Livajušić, koja je bila na posudbi u Croatiji prošlu sezonu i to je bio pun pogodak i za klub, ali i za nju. Jučer je pokazala koliko je bitno za mladu igračicu da igra utakmice kroz cijelu sezonu, i da ima konstantu, ali i godinu dana iskustva više. Bianca je ubacila 20 koševa, odmah iza nje je Kolovrat  (koja je igrala pod temperaturom) sa 16 koševa, te veliki potencijal kluba Leovac koja već duže vrijeme radi individualne treninge sa našim trenerom Turićem, što se vidi i iz 15 ubačenih koševa. I mlađekadetkinje su jučer odigrale vrlo važnu ulogu u samoj pobjedi, ali će i one biti jako važan kotačić kadetske ekipe. Rostere ovogodišnjih ekipa možete pronaći u glavnom izborniku.

ČESTITAMO SENIORKAMA I KADETKINJAMA NA PRVIM UPISANIM POBJEDAMA! BRAVOOOO!!