Žkk Medveščak prvak Hrvatske

ŽKK Medveščak prvak Hrvatske u sezoni 2014/15.

3.05. 2015. g. naš klub postao je prvak Hrvatske u sezoni 2014/2015. Time je klub ujedno i obranio naslov prvaka. Bilo je teže nego što se očekivalo, jer je riječki klub “Kvarner” priredio pravo iznenađenje. Naime, u prve dvije utakmice finala, “medekice” su, tako reći, vrlo lako došle do pobjede. Treća utakmica za naš klub bila je već upisana kao pobjeda. Pripremala se fešta za pobjedu i kraj sezone, međutim, kako to obično biva, kada se previše opustiš i misliš …”lako ćemo..”, poraz u toj utakmici došao je kao hladan tuš i spuštanje na zemlju.
Riječanke su se borile kao lavice, odigrale su utakmicu dostojnu finala, nisu se predavale niti sekunde i pozvale su naš klub da ponovno igra u Rijeci četvrtu utakmicu. Ni to nije bilo dovoljno da se probudimo pa su Riječanke dokazale i pokazale da su zaslužile igrati finale, željom i voljom.
Peta utakmica…u veličanstvenoj atmosferi na Pešćenici u Zagrebu, koju je napravilo puno gledalište domaćih i gostujućih navijača, odigrana je ‘majstorica’ – peta utakmica finalne serije za prvakinje Hrvatske u košarci. Napetost je rasla kod medekica, televizijski prijenos nije omogućen od strane HRT-a, pa se organizirao live streaming. Gledatelji su stvarno mogli uživati u dobroj košarkaškoj utakmici koju su pružile ova dva finalista!

Čestitke svim curama, sudionicima finala te navijačima na svesrdnoj podršci uz nadu da će tako nastaviti pratiti žensku košarku i narednih sezona.
Statistiku utakmice donosim u nastavku:

Medveščak – Kvarner 71:55 (18:16, 23:13, 20:18, 10:8)

Medveščak: Begić 17, Perić 0, Džankić 14, Tikvić 11, Borović 11, Šeda 8, Todorić 8, Petrak 0, Majstorović 0, Radoš 0, Premasunac 2, Livajušić 0.
Trener: Braslav Turić

Kvarner: Perić 15, Tomić 5, Miletić 0, Živadinović 10, Kovačević 0, Vrsaljko 6, Serdar 0, Tomljenović 7, Čolić 12, Šimunović -, Milković -.
Trener: Damir Rajković