Druga izgubljena utakmica Regionalne lige

U srijedu su naše seniorke izgubile i u drugom kolu Btravel lige u Kraljevu rezultatom 60-57. To nije bila gledljiva utakmica za nas navijače Mede, niti su cure bile na razini zadatka! Igru koju su naše cure u srijedu prezentirale, daleko je od onoga što inače krasi našu igru i ovakvu utakmicu, ne da treba zaboraviti pod hitno, nego misliti da ju nismo niti igrale. Jer tu utakmicu nisu igrale naše igračice! Na live streamu nismo prepoznali niti jedan dobar potez, niti jedan dobar šut ma ništa od toga, a ipak je protivnik Kraljevu bio četverostruki prvak Hrvatske! Statistika tijekom utakmice OPET nije radila, a kasnije kada se pojavila na netu  u potpunosti je netočna, zbog toga i ne možemo adekvatno ocijeniti “igru” naših igračica. Ono šta smo vidjeli i prepoznali je igra Ane Vojtulek koja je zabila 16 koševa i bila je jedina dvoznamenkasta te večeri. Ali kad pogledamo sa 57 zabijenih koševa (i to je zadnja trica u zadnjoj sekundi s centra), mislim da se niti Dubrava ne može dobiti. Zašto je odigrana tako loša utamica, i ako se morala dogoditi neka je to baš sada na početku liga, ne znamo… Sve seniorke do jedne su u potpunosti zakazale, na terenu su djelovale kao razbijena vojska bez trenera, bez taktike, a kao rezultat takve igre PRELOŠ šut za tri, koji istina i ne treba toliko forsirati ako ne ide, uglavnom ne ponovilo se!  Razlozi? Mislim da nema razloga za ovako loše prezentiranu igru, može nas jedino utješiti to da je ovo početak…

bus

Svi komentari ove utakmice dan poslije, i trenerovi kao i igračica, ostali su u sjeni zbog puknutog stakla na službenom klupskom autobusu. Naime, 30ak km prije granice Srbije i Hrvatske, rasulo se staklo na autobusu u tisuću komadića kao što prikazuje slika. Velika sreća u svemu je da su cure izvukle živu glavu, jer nisu spavale ispružene u tom trenutku, pa se nikome nije ništa dogodilo, osim možda torba i tenisica punih stakla. Međutim, nakon što su pokušali na granici kartonama i dekama zatvoriti ogromnu rupu, sve cure su se morale zbog zime preseliti u prednji dio busa, a vozač je morao voziti jako sporo. U Zagreb je ekipa stigla tek u pola 7 ujutro(!), a krenule su u pola 10 navečer iz Kraljeva do kojeg, samo za napomenu, ima 600stinjak kilometara. Eto sreća u nesreći je da se nikome nije ništa dogodilo. Sada je pred cijelom seniorskom ekipom kao i trenerom veliki izazov! Moraju se jako brzo rekuperati, jer nas već za vikend čekaju dvije jako teške i zahtjevne utakmice. 

U subotu, se igra 3. kolo Prve lige, s početkom u 19:30 na Peščenici ugošćujemo ekipu Raguse iz Dubrovnika. Jedan protivnik koji se ove sezone dosta pojačao, doveo seniorke koje igraju košarku jako dugo i prošle su svašta od prve lige do igranja polufinalnih i finalnih utakmica za klubove u kojima su tada bile. Uz standardnu Inu Marin, tu su Josipa Zovko, Karla Kalajdžić, Ana Tomičić itd. a najbolje upozorenje našim medekicama jest rezultata Raguse i Partizana, koji je cijelu utakmicu bio u egalu i završio je porazom Raguse od samo 4 koša. Uz napomenu da Ina Marin nije igrala tu utakmicu. Tako da nam u subotu, po svemu sudeći neće biti lako, pogotovo ako se ne probudimo i ne osvježimo na vrijeme  -već jučer 🙂

Druga utakmica koja nas čeka jest, u nedjelju (16:00 sati) na Peščenici, u sklopu Regionalne lige, kada igramo opet protiv Raguse iz Dubrovnika! Umjesto da nam ponovno ta ekipa dolazi u srijedu (prijeđu novih 1200km), dogovorom između klubova utakmica se igra u nedjelju. Ostaje nam za vidjeti da li će nam upaliti izreka “treća sreća”, pa pobijediti tu utakmicu, iako smatram da smo već dosta isprovocirali sreću, na redu je dobra igra, umijeće igranja košarke, taktičko nadigravanje kao i dokaz da imamo najboljeg kondicijskog trenera u Hrvatskoj, koji je ekipu pripremio za ovakav ritam! Na treneru Braslavu je da dobro smisli taktiku i da pametno iskoristi dužinu naše klupe ovaj vikend. Dakle, za ovaj vikend će se pokazati, koliko je bitno imati složenu ekipu – igračice, trener, ali i struka! Još nikad se nismo našli u takvoj situaciji da igramo 3 teške utakmice u tjednu, ali mi vjerujemo odnosno znamo da je ekipa itekako spremna na to. Zato, želimo sreću našim medekicama ovaj vikend, biti će uzbudljivo, ali to je žar ženske košarke i nadamo se da ćemo u ponedjeljak pričati o dvjema pobjedama.

Da ne zaboravim na naše kadetkinje, koje u nedjelju igraju protiv Folke u OŠ BOROVJE s početkom u 15:20, i tu će ekipu ovu utakmicu voditi Viktor Kovač kao zamjenu treneru Braslavu koji je u to vrijeme nedaleko, u dvorani Peščenica 🙂 To će biti Vikotorov prvijenac na našoj klupi. A u nedjelju započinje i natjecanje U13 (2005. I 2006 godište) koje vodi trenerica Iva Borović, a utakmice se igraju u dvorani Dubrava u 8:30 i 9.25.

SRETNO NAŠIM MLADIM MEDEKICAMA i njihovim trenerima!!