Košarkašice i trener Medveščaka na okupu u Slavonskom brodu

SlaIMG_6988vonski Brod ovog je vikenda priuštio atmosferu kakva se ne viđa na jednoj ženskoj utakmici, kako god važna ili atraktivna ona bila! Tribine dvorane Viljuš bile su prepune, a sve zbog utakmice ženske reprezentacije Hrvatske protiv Francuske. Naše su cure izgubile tu utakmicu rezultatom 70:79 (12:28, 17:20, 21:17, 20:14), ali u njoj je vidljivo koliko publika znači košarkašicama. Naše cure imale su u par navrata i 20 koševa zaostatka, ali svaki put bi se vratile upravo zbog nagrade svakog poteza sa tribina. Gromoglasan pljesak i povici tjerali su naše cure naprijed. Bravo za Slavonce koji su i ovaj put pokazali da se na njih može računati! Reprezentacija u srijedu dočekuje Nizozemsku, koju bi trebali dobiti više od 9 koševa kako bi zauzeli drugo mjesto u skupini i nadu da smo među šest najboljih drugih koji idu na Europsko prvenstvo 2017. u Češku.

Ova slika nastala je netom prije utakmice u dvorani, a na njoj vidimo, sad već bivše i sadašnje košarkašice Medveščaka sa trenerom Braslavom. Vesele nas jako dobre igre Tikvićke i Begićke, u klubu smo sretni što su se naše mlade igračice jako dobro snašle! Lijepo je opet vidjeti ih na okupu i prisjetiti se cura koje su ovaj klub dovele do samog vrha. Cure i treneru (izborniče), hvala Vam na igrama koje ste pružale i koje još uvijek pružate  za ovaj klub. Apsolutno zaslužujete svoje mjesto u reprezentaciji Hrvatske, a s obzirom da slovite kao velike nade Hrvatske košarke, znamo da ćete u budućnosti vi biti te koje predvode reprezentaciju u svakoj njenoj daljnoj akciji. Sretno cure u budućoj karijeri!

A statistiku utakmice i riječi našeg izbornika možete pročitati u nastavku:

  • Hrvatska: Zellous 6, Ivezić 11, Borović, Sandrić 1, Režan 13, Ciglar 25, Pačkovski, Džankić, Tikvić 2, Miletić, Begić 5, Lelas 7. Trener Braslav Turić
  • Francuska: Miyem 14, Tanqueray 4, Dumerc 4, Michel 2, Ayayi 15, Skrela 14, Salagnac, Gaye 12, Ciak 8, Johannes 2, Amant 1, Epoupa 3. Trenerica: Valerie Garnier

Braslav Turić, izbornik hrvatske reprezentacije:

“Žao mi je jer mislim da smo, bez obzira na snagu Francuske, ušli u utakmicu misleći da će nam doći nešto lako, ali protiv ovakve ekipe nema ništa lako. Otvorili smo s tri promašena zicera i oni su to kapitalizirali s prevelikom razlikom. Ostat će mi negdje u nekom zraku, mislim da jednostavno nije bilo onoliko vjere koliko sam ja mislio da će biti, koliko sam očekivao. Sve ok, slažem se, bila je velika dominacija pod košem od strane Francuske, ali mi imamo kvalitetu na vanjskoj liniji. Jednostavno mislim da je bilo više vjere da smo mi mogli pobijediti ovu utakmicu.”