post

Protiv Šibenika u dvorani Trnsko

 

Ždrijeb je odlučio da medekice, 2. kolo kupa RMR, igraju protiv Šibenika. Znam kako razmišljaju u Šibeniku: “Di baš mi protiv Medveščaka?” Tako smo i mi u klubu ranijih godina razmišljali kad god bi igrali, u Kupu, protiv Prvaka Hrvatske. Iako, moram napomenuti ovo je prva godina da se parovi Kupa ždrijebaju od početka do finalnog turnira. Do sad se igralo prema stanju na tablici pa se ždrijeb odradio samo za polufinale i finale. I to je onda lutrija 🙂

Naime, Žkk Medveščak je u Kupu, sve do prošle godine uglavnom ispadao u polufinalima. Osim, sezone 2008./09. kada je legendarni trener žkk Medveščaka, Nikola Plećaš, izvukao Mursu (Osijek) u polufinalu! Tada je hrvatskim prvenstvom žario i palio Gospić CO, uostalom kao i mi danas. Našoj sreći nije bilo kraja, igrale smo tada u finalu sa Gospićem i to je jedino što se pamti. I trener je, nažalost, bio zadovoljan činjenicom da je svoj posao “odradio”, došavši s ekipom u finale. Atmosfera unutar nas cura je bila nabijena, ali jednostavno nismo mogle pružiti bolji otpor. Prvi put je naš klub bio u Finalu Kupa i to u izravnom televizijskom prijenosu, a to je tada značilo jako puno. Već ta činjenica u nama curama izazivala je određenu tremu ili bolje rečeno strah… Tada je ženska košarka bila popularnija, medijski popraćena, što zbog činjenice da se igrala Europa, što zbog kvalitete igračica u klubovima. Doduše, velikom većinom bile su to profesionalne i inozemne košarkašice, i dok je bilo novaca ti su klubovi bili u vrhu. Mlađih pogona nije bilo u tim klubovima i zato su danas tu gdje jesu (ili su prestali postojati, ili igraju s mlađim kategorijama). Kažu da se trud i rad kad tad isplati, i zato naš klub ovih zadnjih par sezona ubire plodove svojeg dugogodišnjeg vrhunskog rada sa košarkašicama te uživa u pogledu stanja na ljestvici hrvatskog prvenstva, koja kaže da od 14 utakmica imamo 14 pobjeda! A rado se sjećamo i prošle sezone kada nam je “sretna”ruka izvukla Kvarner, koji je ujedno bio domaćin, u polufinalu Kupa 🙂 Iskreno se nadam da ću u ponedjeljak biti malo veće sreće, pa da se mi i Kvarner (koji igra u subotu, protiv Omiša za polufinale) sastanemo u finalu Kupa, jer realno ako bude tv prijenosa smatram da se jedino ta utakmica isplati popratiti. Svaka čast svakoj ekipi, ali gledajući na trenutnu kvalitetu naše lige, jedini pravi rival našem klubu mogao bi biti Kvarner. Sretno svima u subotu pa nek spretnija i sretnija ekipa pobjedi.

Što se naše utakmice tiče, igramo ovu utakmicu u dvorani TRNSKO! Razlog tomu je što se naša “Pešća” renovira pa su cijeli vikend radovi u njoj. Nažalost, ne i parket koji definitvno zaslužuje renovaciju… S obzirom da organiziramo F4 Kupa Ružice Meglaj Rimac, utakmice će se igrati upravo u Trsnkom pa će ovo biti i dobar, jači trening našim curama prije samog polufinala i finala, nadamo se! Naše košarkašice od jučer su ponovno na okupu, trener/izbornik se vratio u ekipu koja je marljivo trenirala sa dva zamjenska trenera! Dakle, pozivamo sve naše navijače da dođu na utakmicu protiv Šibenika u subotu, 27.02.2016. u TRNSKO u 19 sati!