post

Skoro pa stotka

img_8822

Minutom šutnje za nedavno preminulog, dugogodišnjeg fizija Adija Sušića, u nedjelju navečer na Pešćenici, započela je utakmica između našeg kluba i Podravca Gigant iz Virja. Jedan novi prvoligaš, nije se posebno proslavio u Zagrebu i sada već slobodno mogu konstatirati da je ova prva liga sa 12, odnosno 11 klubova, bila potpuni promašaj, što je i mišljenje većine nas prvoligaša. Obrazloženje na početku sezone od Povjerenika Lige,  bilo je razvijanje igračkog kadra u manjim sredinama, ali ako utakmice u kojima gubite po 15, 20 koševa mogu ikome donositi korist neka me demantira slobodno. Međutim, puno toga ne “štima” u našoj ženskoj košarci i nadam se da netko ima snage ispravljati “krive Drine”, a ne samo loše organizirati lige pa šta bude. Uglavnom, pohvaliti ću svoje igračice, naravno, ipak su već na poluvremenu imale 62 ubačena koša! A Podravac 17… Naslov govori da smo skoro imali priliku zabiti sto koševa, ali su zadnju minutu naše cure uspile fulati dva,tri zicera i semafor je stao na 99! Krajnji rezultat bio je 99:43! Statistika je u na stranicama STATISTIKE u izborniku.  Utakmica za koju nemam nešto posebno za istaknuti, ali je  prilika da se prisjetimo fizija Adija!

Dugogodišnji fizioterapeut kojeg smo upoznali baš na Peščenici prije 10,15 godina gdje je imao prostoriju i tada radio za nekadašnju Centar banku, danas Croatia 2006. Jedan čovjek, koji je imao svo potrebno znanje u struci i više od toga…nabavio je on i svoju opremu za terapije (struja, magnet itd…) i tome je posvetio cijeli život. Volio je pritom puno pričati 🙂 , a svaka terapija kod njega traje najmanje sat vremena, što je dokaz profesionalnosti, onda znate koliko je to priče…ali kad znaš da će ti pomoći i osposobiti te za par dana vrhunskog tretmana i tretiranja ozlijede onda poslušaš i te priče! Najbolje od svega, što je on bio dostupan doslovce od 0-24…za sve moguće probleme ekipe, javio se istu minutu i “doletio” pomoći..U ženskoj košarci nema igračice koja se nije susrela s njim u svojoj karijeri, makar i kad bi igrala protiv nas, jer je uvijek sjedio na našim utakmicama na zadnjem mjestu na klupi, i nakon svakog promašenog slobodnog bacanja, vikao: “ŽELI KOŠ!” 🙂 Vjerujem da će po toj uzrečici Adi zauvijek biti zapamćen…Još ga se danas sjetim kad je prošle godine (2015.) odlučio putovati s nama u Rijeku na finale Kupa. Svi smo bili svjesni da je Adi čovjek koji je imao dijabetes i dvije,tri premosnice na srcu i nije nam bilo svejedno što je putovao, a nismo ga uspjeli nagovoriti da ne ide. Na povratku se u busu orila muzika, autobus se doslovce ljuljao, jer smo osvojili Kup, a Adiju baš i nije odgovarala ta buka, naravno. Gledali smo prema njemu, izdržao je nekako taj put, sva sreća pa je bio kratak. Nakon par dana rekao mi je: “Vidiš mačak i ja sam zaslužan za vaše medalje, jer sam vas sve uspio osposobiti, tako ja to gledam.” A šta jest, jest! Od tada više nije išao s nama, čak se malo i naljutio na nas kad smo mu rekli da više nije naš fizio, jer nam je  njegovo zdravlje ipak bilo najvažnije…Svaki njegov idući dolazak na našu domaću utakmicu bio nam je svojevrstan stres više, jer se uvijek žurio i brzo vozio, vrlo često ga je i policija zaustavljala, ali Adi je svejedno dolazio…Vjerujte da smo se dobro namučili da nađemo novog fizija, i znam da ćemo teško pronaći tako srčanog, vrijednog i  uvijek dostupnog fizioterapeuta…ADI, POČIVAO U MIRU!

Sada nas čeka jedno zanimljivo putovanje u Pulu. Naime, utakmica u Puli biti će kao i svaka njihova, humanitarna da bi osigurali financijska sredstva za troškove liječenja i oporavka mlade pulske košarkašice Sare Bećirović, 14-godišnje učenice, koja je oboljela od tumora limfnih čvorova. Naš klub, ŽKK MEDVEŠČAK, uplatiti će na njezin račun donaciju u nadi da će skupiti sve potrebno da se pomogne Sari! Utakmice u Puli, u dvorani Pattinagio, uvijek su i više nego zanimljive za naš klub. Znalo se tamo i gubiti utakmice, kako prvenstvene tako i one za završnicu Kupa, no zadnjih sezona odrade to cure jako dobro. Najzvučnije ime kod Pule je zasigurno Miletić, koja je sve bolja iz utakmice u utakmicu, i tu ćemo vidjeti zanimljiv dvoboj s našom Anjom. Vjerujem da će i ovaj put naše biti prave i donijeti nam pobjedu! Utakmica se igra u nedjelju,u 17 sati. SRETNO MEDEKICE!