Utakmica za pamćenje

Mjesto: RIJEKA, dvorana mladosti

Vrijeme: sunčano vani, a u dvorani preeeeevruće; 18:00 sati

Događaj: utakmica između KVARNERA I ŽKK MEDVEŠČAKA

Ishod: pobjeda Žkk Medveščaka u jednoj utakmici koju su nestrpljivo očekivali i pratili svi zaljubljenici u žensku košarku, a i šire 🙂

Rezultat:            51  :  69

Ova je utakmica bila zaokružena u svim kalendarima, kao jedna od zanimljivijih u našoj prvoj ligi. Ispred našeg paviljona 25-ice skupile su se cure, trener, vjerni navijači i uprava kluba naravno. Osjetila se mala napetost u zraku, ali je atmosfera bila totalno pozitivna. Svi su razmišljali na način, ako odigramo dobro i koncentrirano, pobjeđujemo i to je cijela filozofija. Iako, moram priznati, bili smo skeptični samo u pogledu sudaca. Na takvoj važnoj utakmici, delegiran je upravo Denis Hadžić, kao prvi sudac. Ipak ova je utakmica, jedna od rijetkih u našoj ligi, imala svoj ulog i svoju težinu i bila bi prava šteta da o ishodu utakmice odlučuju suci, a ne cure na terenu. Međutim, sa zadovoljstvom moram priznati da su naše sumnje otklonjene već početkom utakmice. Suđenje je bilo jako korektno, na razini kakvu ova utakmica i zaslužuje. Početak utakmice već je dao naslutiti da će utakmica biti borbena i čvrsta, a prva četvrtina završila je u našu korist 11:16. Odmah moram pohvaliti izvrsnu obranu naših cura, koja je odradila taktički vrlo dobro i ciljano, sve baš onako kako je naš trener Braslav  i zamislio. Dobar “scauting” za ovu utakmicu, velika želja i volja “medekica”ostavila je ekipu Kvarnera na 51 poenu, a to nije jednostavno. Svaka čast cure!

Na poluvrijeme smo otišli sa 11 razlike (31 – 42). Sredinom druge četvrtine, Nina je osjetila slabost (što ne čudi s obzirom na pola preboljenu virozu) pa je morala sjesti na klupu. Zamijenila ju je Bura, koja također nije trenirala 5,6 dana zbog viroze, ali trudila se maksimalno kako bi Nina došla do predaha. Jedan manji incident izbio je sredinom 3. četvrtine, kada je sudac Hadžić nakratko prekinuo utakmicu i zatražio da se jedan gledatelj makne sa tribina, koji je, ruku na srce, bio zaista jako neugodan cijelu utakmicu. Treća četvrtina završila je 10:10, pa je četvrta počela s velikom neizvješnošću s obzirom da je Kvarner postavio zonsku obranu. Šut nas baš nije poslužio tijekom utakmice pa je trener Kvarnera to i primjetio. Međutim, nakon nekoliko napada cure su počele prepoznavati situaciju na terenu pa se i rezultat održao do kraja. Četvrta četvrtina završila je 10:17 uz dvije trice Borović i Radoš koje su zaključile utakmicu. U zadnjoj sekundi utakmice riječanka  B. Perić pogodila je tricu i time smanjila sveukupnu razliku na 18 poena zaostatka. Čim se čuo zadnji zvižduk, slavlje je počelo. Izraz na licima naših cura ostat će dugo vremena zapamćen. Olakšanje, dokaz da se borbom, željom i htijenjem može svatko pobijediti, ruke u zraku kao pozdrav vjernoj publici, veliko zadovoljstvo i sreća….

Ovom je utakmicom učinjen jedan veliki korak u prvenstvu i puno dobrih stvari. Naraslo je samopouzdanje za dvije utakmice koje slijede (Triglav i Trešnjevka) prije reprezentativne pauze, otklonjene su predrasude da bez dvije, tri igračice koje su otišle iz kluba, Medo nije baš neki konkurent (iako napominjem da uvijek ima “zlih” jezika i ljudi koji misle da se razumiju u košarku), a nama navijačima i upravi kluba cure i trener su ulili još veće povjerenje (ako je to moguće) 🙂 !

Statistički gledano: Ružica 17 poena, Marija 12 poena (za tricu 4/5!, a mi spominjemo “šutericu” Kvarnera Tomljenović 🙂 , Nina i Iva 11 koševa,  Matea je dodala 10… Iako je u ovakvoj utakmici jako nezahvalno ikoga spomenuti ili ne spomenuti, jer je rezultat 51  :  69, isključivo rezultat igre cijele ekipe!

Ekipo, još ste jednom pokazale i dokazale da su vještina i samopouzdanje nepobjediva vojska!

 

STATISTIKA KVARNER – ŽKK MEDVEŠČAK:

http://stats.stilu.net/stats.php?gameid=13622&sez=a1z