Skinut “urok” treće četvrtine

Zagreb, 28.11.2014. -

Marija Radoš

ŽKK MEDVEŠČAK – TRIGLAV:    72 : 59     ( 23:18, 10:13, 27:17, 12:11 )

ČESTITAMO MEDEKICAMA na ovako jednoj sigurnoj i visokoj pobjedi! Prije utakmice, sjedimo mi u Mravu, uprava kluba i navijači…Najvjerniji navijač gosp. Pasarić, koji ne propušta naše utakmice kaže da ćemo pobijediti 15-ak razlike. Moram priznati, da ja nisam bila tako sigurna, jesam u pobjedu, ali ne baš tolikom razlikom. Na kraju utakmice dolazi meni gospodin Pasarić i kaže mi: “Šta sam ti rekao?” Ovo me naučilo da vjerujem tom čovjeku, ipak je on jedan jako dobar i  iskusni trener, a kako vidim  vrhunski prognozer. Svaka čast!

No, da se vratim u samu utakmicu. Prvo poluvrijeme igralo se u dosta visokom ritmu, koji baš nije pasao našim curama. Triglav je igrao agresivnu obranu, a mi bi brzo završavali napade čime su se cure puno umarale. Na poluvrijeme se otišlo sa minimalnom razlikom (33-31). TREĆA ČETVRTINA – vječita boljka našeg kluba… Sinoć se pokazalo da su cure uspješno prebrodile prepreku te četvrtine, pa su je dobile sa 10 razlike. Prvenstveno zahvaljujući, ponovno mirnoj i staloženoj ruci Marije Radoš (šut za 3 poena 5/8). Ona se iz utakmice u utakmicu sve više “diže”, a još je jučer igrala dosta prehlađena i kako je sama rekla “…mogu igrati, iako dišem na škrge..” Eto, to su naše košarkašice. Kad jednoj ne ide, ili se lomi rezultat, druga postavlja svoja leđa.. Timski duh se savršeno osjeća na klupi i vjerujem da je to razlog uspjeha. Jedino što cure može poljuljati u pobjedi su ozljede ili bolesti! Triglav se više nije mogao vratiti nakon 12 razlike, te su pri kraju utakmice ušle i Tepeš, Uzelac te Franić. Dvoznamenkaste kod nas bile su: konstantno dobra Nina (21), Iva i Marija po 15 koševa te Ružica sa 14 koševa. Čekamo još samo da nam se Bura opusti, pa da se i Nina malo odmori u ovakvim utakmicama, jer duga je sezona,a igramo dvije Lige! Situacija na tablici je jako dobra i ako pobjedimo sve do kraja eto nam šanse ući u Ligu 6.

Prije reprezentativne pauze, u subotu ćemo ugostiti Trešnjevku 2009. To bi trebao biti derbi dvije zagrebačke ekipe, vjerujem u pobjedu naših cura. Neće biti baš lagano, ali koncentracijom i dobrom igrom pobjeđuju se i veće ekipe 🙂

 

SRETNO CURE!!