post

U subotu derbi na Peščenici

gamecal_16756. kolo A1 Lige našem klubu donosi jednu zanimljivu utakmicu. Na početku sezone kada su klubovi započinjali pripreme, govorilo se da će Trešnjevka i Medveščak biti dvije ekipe koje će iskakati iz Lige. Naravno, nismo baš nadmoćni kao prošle sezone, ali još uvijek smo puni iskustva i mladosti, što je samo po sebi formula za uspjeh. Veseli nas činjenica da imamo priliku igrati i napete i zanimljive utakmice u ovoj sezoni, kad već ne igramo Regionalnu Ligu. A utakmica protiv gradskog rivala to svakako jest. Iz više razloga. Trešnjevka je ekipa igračica koje su dugo na okupu te su igrale, i igraju seniorsku i juniorsku ligu zajedno. Ove godine pojačala ih je Ana Lelas, iskusna igračica koja je sezone provela igrajući u inozemstvu, i čija se forma sve više diže, a svaku utakmicu je najbolja pojedinka u njihovim redovima. Druga stvar, njihove pripreme za utakmicu su s jedne “profesionalne” strane, u taktičkom smislu savršeno pripremljene uz snimljeni materijal, čemu smo svjedočili i u Požegi. Još kad im na trening stigne sadašnji povjerenik A1 lige Željko Ciglar, savjeta, kako pobijediti trostrukog Prvaka Hrvatske, ne nedostaje 🙂 Pa to sve govori da ovo neće biti samo jedna obična utakmica.

S druge strane, naše “medekice” teško skupljaju svoje redove. Bura je stala na noge, ali teško će biti sto posto spremna za subotu, a Uzelac i dalje muče želučani problemi. Marija Radoš ima laganu virozu, ali vjerujemo da će biti spremna za subotu! Ono što nam daje malu prednost i sigurnost je samopouzdanje naših igračica, koje pokazuju u igri na terenu. Seniorkama se u igri sve više priključuju mlađe igračice, pa to opet izgleda kao dobro ugođeni orkestar. Dobra obrana uz puno kontra napada, brzopletost, koja nam je oduvijek stvarala probleme kroz utakmice, smanjena je na minimum (malo izgubljenih lopti),  te jedna ne tako nevažna stvar domaći parket i NAŠA publika. Vjerujemo u popunjenost tribina, jer će utakmicu zasigurno doći pogledati i “ljudi” koji ne dolaze samo zbog košarke nego i iz nekih drugih pobuda, ali i kao takvi su dobrodošli da popune tribine 🙂 A kako izgledaju pripreme u našim redovima rekli su nam naš trener i kapetanica ekipe :

Trener: “Pripremamo se za derbi onako kako zaslužuje protivnik kao što je Trešnjevka. To je tim koji trenutno nema poraza, dakle u Prvenstvu ima skor 5-0! Respektabilno, i svakako zaslužuje malo drugačiju pripremu utakmice. Nažalost, ozljede i bolesti nas ne zaobilaze što nam otežava provođenje treninga i samu pripremu za utakmicu. Zato imamo jako dobru atmosferu i nadam se da ćemo usprkos problemima odigrati jednu dobru utakmicu.

Kapetanica Iva: “Očekuje nas jedan pravi gradski i prvenstveni derbi. U utakmicu ulazimo dobro pripremljene i maksimalno motivirane da nastavimo pobjednički niz u Prvenstvu i zadržimo trenutni status No1 u gradu. Svakako zanimljiva i dinamička utakmica te pozivam sve ljubitelje ženske košarke da dođu na Pešču u subotu, u 19 sati!

Na kraju šta više dodati? Vidimo se na Pešči, dođite i podržite naše MEDEKICE!