Veliko priznanje za ŽKK MEDVEŠČAK

Gradonačelnik Zagreba na fešti povodom osvajanja naslova prvakinja HrvatskeStiglo je i veliko priznanje za naš klub! Naime, ekipa ŽKK Medveščaka proglašena je najboljom ženskom sportskom ekipom Zagreba za 2015. godinu. Podsjetiti ću da Sportski savez grada Zagreba svake godine dodjeljuje nagrade pojedincima i momčadima koje su svojim rezultatima promovirale  grad Zagreb, kroz nacionalno prvenstvo i Kup. Ove godine mi smo osvajači Kupa i obranili smo naslov Prvaka Hrvatske pa je došao red da za to dobijemo pohvalu kakvu  i zaslužuju prvakinje.

Nagradu ćemo primiti na Trgu bana Josipa Jelačića, u četvrtak 17.12.2015. u 18:00 h! Mislim da je to još jedna jako dobra promocija za naš klub u doba kada je ženska košarka najmanje medijski popraćena, ali i financijski! Ovo priznanje mene osobno jako veseli, s obzirom da sam u klubu od njegovih početaka. Zašto? Kada pogledam unazad 10ak godina, svi klubovi koji su osvajali prvenstva i kupove Hrvatske propali su ili igraju drugu ligu. Jedino se naš klub, koji je tada uredno bio 4 ili 5 na tablici, održao do danas i to vrlo uspješno! Ono što je jako važno naglasiti jest da se naš klub održao prvenstveno zahvaljujući “domaćim” curama koje su potekle iz kluba, ili curama koje su došle iz svih dijelova Hrvatske ovdje na studij. Dakle, nemamo strankinja u ekipi. Isključivo radom, trudom, entuzijazmom i velikom voljom došli smo do ovih rezultata za što smo u konačnosti i nagrađeni.

Druga stvar jest ta da se ovdje u Medveščaku, uvijek gledalo na školovanje košarkašica, koje je na prvom mjestu. Nije jednostavno uskladiti treninge svaku večer i dva do tri puta tjedno jutarnje, to one najbolje znaju, a da ne spominjem putovanja po dva dana zbog Regionalne lige. Ali to je sve  u “opisu posla” ovih cura. Trenutno na stranicama kluba malo više pratimo seniorke, ali to ne znači da mi nemamo mlađih pogona, dapače. U okviru kluba djeluju seniorke, juniorke, kadetkinje, mlađe kadetkinje i škole košarke.

Sve u svemu, jedan jako dobro posložen klub, u kojem vlada “obiteljska atmosfera”, kako to često vole zvati i naše bivše košarkašice. Vjerujem da je upravo ta atmosfera, ali i odnos prema našim igračicama i trenerima od Uprave kluba jako bitan u postizanju ovih rezultata! I na kraju:

ČESTITAM SVIM CURAMA, TRENERU I STRUČNOM STOŽERU EKIPE NA OVOM PRIZNANJU! 

Cure koje su osvojile nagradu stoje na gornjoj slici, a za one koji ne znaju (sumnjam da takvi postoje) to su:

Nina Premasunac, Iva Borović, Ružica Džankić, Petra Perić, Kiara Livajušić, Marija Radoš, Iva Todorić, Silva Šeda, Natalija Šegota, Anja Majstorović, Ivona Franić, Ana Marija Begić, Ivana Tikvić, Petra Vlahović, Ana Petrak i Nikolina Tičac, Tonia Uzelac tu su još i:

Braslav Turić (trener), Željko Alatović (pomoćni trener), Neven Mada (kondicijski trener), Marko Bogović (doktor), Adi Sušić (fizioterapeut), a na čelu svega je predsjednik kluba: MILAN PERIĆ